Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Orpheus

Type: Evenement Plaats: Zieuwent

OMSCHRIJVING

Orpheus ontstaat, zoals zo vele initiatieven in de muziekwereld, achter een glas bier. Het is september 2001, de kermissen zijn voorbij, de dagen worden allengs korter en drinkebroeders Bram Peters, Toon Molleman en Pieter Holkenborg voorzien alweer een winter van vele zaterdagen naar De Radstake. Dit moet veranderen: de komende winter moet een popavond georganiseerd worden; bands uit de buurt op het podium bij Bongers. Een datum wordt geprikt en er wordt gezocht naar betaalbare bands. Aangezien Bram ook de boekingen van P.U.R! regelt, ligt de keuze voor deze band natuurlijk voor de hand.

Een andere band voor die avond is ook snel gevonden: Busted uit Harreveld is bereid om voor een vriendenprijsje het podium in Zieuwent op vrijdag 16 november 2001 te bestijgen. Een mix van voornamelijk Harreveldse en Zieuwentse bezoekers zorgt voor een succesvolle aftrap. In maart en november 2002 zijn er nog twee avonden. De eerste met Toon en Pieter op het podium met de formatie Titchwood en de laatste wederom met Pieter op het podium met Honey Bucket en One In a Million. Echter, zoals zo vaak met dit soort initiatieven, blijkt het moeilijk om de financiële zaken telkens weer rond te krijgen. Na ampel beraad wordt door de heren besloten om samen met Paaspop Zieuwent de handen ineen te slaan. Zo ontstaat de Slag om Paaspop, een wedstrijd voor muzikaal talent uit de Achterhoek, met als hoofdprijs de openingsact zijn op Paaspop.

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Busted
(Pop, Rock)
P.U.R.
(Rock)
Titchwood
(Rock)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: