Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Riggel

Kerstpop 80

Type: Evenement Plaats: Groenlo

OMSCHRIJVING

De Brasserie in Groenlo is begin tachtiger jaren de enige kroeg in Groenlo waar latent poptalent zich muzikaal kan tonen aan den volke. Nergens wordt gepopt. In City en De Pauw wordt gedansorkest en dat is het dan wel in Grolle. De band Riggel repeteert in die tijd in De Zaaihuve en na café Pot wordt De Brasserie de ‘after rehearsal kroeg’. Na iedere zaterdagmiddag repeteren borrelen hier niet alleen de bandleden, maar ook de ideeën over muziek. Zo ontstaat het idee om een geregisseerde jamsessie te houden.

Peter Harbers en Fred van de Griendt tekenen voor de organisatie. Er komt een provisorisch affiche aan de muur te hangen, waarop muzikanten zich kunnen inschrijven. Een maand later worden alle ingeschreven muzikanten weer verwacht in De Bras en tijdens die bijeenkomst wordt er gekeken hoeveel bassisten, drummers, zangers, gitaristen, toetsenisten en andere instrumentalisten aan elkaar gekoppeld kunnen worden en hoeveel bands dat oplevert. Er staan zo’n 30 namen op de inschrijvingslijst en die beloven veel goeds! Er wordt een vijftal ‘bands’ samengesteld. Die gelegenheidsbands krijgen een maand de tijd om een half uur repertoire bij elkaar te oefenen en dat repertoire dan op de planken te zetten rond de kerst. Het blijkt een daverend succes, de kroeg zit bommetje vol. Dat smaakt dus naar meer en dat gebeurt dan ook. Met dezelfde formule worden er in De Brasserie een Zomaarpop en een Nieuwjaarspop georganiseerd. Nieuwjaarspop is zeer succesvol. Het podium staat vóór in de kroeg opgesteld, dan kan er meer publiek in. Dat moet dan wel via het zijsteegje naar binnen. De sfeer is zó warm en goed, dat het behang van de muren loslaat! Swamp music.

FOTO'S

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: