Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

1970: ‘Beat en blues op het voetbalveld'

Longa Voetbaljubileum

Type: Evenement Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

‘Beat en blues op het voetbalveld. The Cats uit Volendam en Bobby’s Children uit Den Haag, de coming-bluesgroup van Nederland, voor het eerst samen optredend in een non-stop-programma. In de tent bij het Longa-terrein. Entree: vijf gulden.’ Zo staat het vermeld in de jubileumadvertentie in de Elna van 26 juni 1970.

Voetbalvereniging Longa ’30 bestaat 40 jaar en organiseert daarom een feestweek met op woensdagavond 1 juli een beatavond met The Cats en Bobby’s Children. Een week later staat er een verslag van deze avond in de Elna. Citaat: ”Negenhonderd jongeren hebben woensdagavond kunnen genieten van ’n non-stopshow van The Cats en Bobby’s Children. In de tent, die zeer goed gevuld was, heerste een enorme stemming, vooral tijdens het optreden van The Cats, maar, en dat zeker niet in de laatste plaats, wisten Bobby’s Children voor vuurwerk te zorgen met hun aantrekkelijke, progressieve, sound. Deze avond moet, tot nu toe, tot de best geslaagde van deze jubileumweek worden gerekend.” Foto’s en aanplakbiljetten zijn na veel speurwerk en herhaalde oproepen in de pers helaas niet boven water gekomen. Toch is het een evenement geweest dat veel Lichtenvoordenaren zich nog kunnen herinneren, The Cats hadden toen landelijke bekendheid en traden voor het eerst in Lichtenvoorde op.

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: