Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

KGB Gala / Nieuwjaargala in de Hamalandhal

KGB Gala / Nieuwjaargala in de Hamalandhal

KGB Gala / Nieuwjaargala in de Hamalandhal

KGB Gala / Nieuwjaargala in de Hamalandhal

KGB Gala

Type: Evenement Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

“We gaan op Nieuwjaarsdag optreden in De Koppelpaarden want verder is er niets te doen in Lichtenvoorde” zegt KGB-zanger Joop Tenten in 1992. De daad wordt bij het woord gevoegd! Er worden posters gemaakt en kaartjes gedrukt en de zaal wordt gezellig versierd door de hele band met aanhang. Op 1 januari ’93 gaat voor een totaal uitverkochte zaal met 600 man de allereerste KGB Nieuwjaarsparty van start. Als trekkers staan de nog vrijwel onbekende Ernst Daniël Smidt, de Aaltense countrydiva Sandra Vanreys en de helaas veel te vroeg overleden Bennie Wopereis alias ‘Boers’ op het affiche. Alle artiesten worden live begeleid door de KGB.

Vaste presentator is André Krabbenborg, tevens voorzitter van de band. De formule blijkt goud. Lichtenvoordse amateurs, van rijschoolhouder tot lasser en koelmonteur worden in alle volgende Nieuwjaarsparty’s gebombardeerd tot sterren, aangevuld met stripteuses, blaaskapellen, zangkoren, talentenjachten en miss-verkiezingen! De belangstelling van het Lichtenvoordse publiek op de eerste dag van het nieuwe jaar is ontembaar overweldigend. Uitverkocht, jaar na jaar. Het feest verhuist in 2000 dan ook naar de ruime aula van het Marianum. Ook die blijkt veel te klein en bovendien betwijfelt het schoolbestuur de ‘culturele waarde’ van het spektakel dat daardoor dakloos dreigt te worden. Dan komt de gemeente met de oplossing. De Hamalandhal wordt thans ieder jaar omgetoverd tot de mooiste feestzaal van De Achterhoek met een capaciteit tot 2000 gasten. Succesvolle introductie van een dresscode geeft de voormalige Nieuwjaarsparty nieuw elan. De optredende artiesten komen inmiddels ook al uit binnen- en buitenland. De naam: Het Nieuwjaarsgala. Ieder jaar goed voor een spetterend begin van het nieuwe jaar. En zo hoort het ook!

VIDEO'S

FOTO'S

AFFICHES

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Bell Pepper
(Pop)
Call the Police
(Pop)
Double You See
(Pop, Rock)
KGB Band
(Pop, Rock)
MiNK DeBand
(Country, Pop, Rock)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: