Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Night of Zowent

Type: Evenement Plaats: Zieuwent

OMSCHRIJVING

Muziek speelt al jaren een grote rol in Zieuwent. Vele verenigingen binnen het dorp geven door muziek hun invulling aan cultuur en ontspanning. Zo ook de Harmonie Zieuwent/Mariënvelde. In augustus 1929 wordt de vereniging opgericht en zij groeit uit tot een actief orkest met meer dan 60 leden. De vereniging staat altijd open voor nieuwe uitdagingen en gaat die ook aan. Een hoogtepunt is het 75 jarig jubileumconcert: “The Night of Zöwent”.

Het is 2001 wanneer enkele leden van de harmonie en de plaatselijke band Hard en Ciel rondlopen met het idee om eens gezamenlijk muziek te maken en een concert te geven. Er wordt besloten dat het 75-jarig jubileum van de Harmonie in 2004 een mooie gelegenheid is om dit te organiseren. Enkele leden van de Harmonie en Hard en Ciel gaan gezamenlijk aan tafel zitten en laten hun ideeën los. Nadat de eerste bijeenkomsten wat moeilijk op gang komen, ligt er uiteindelijk in het najaar van 2003 een concreet plan op tafel. Naast Hard en Ciel en de Harmonie zal ook het Jongerenkoor van Zieuwent een bijdrage leveren. Hierdoor zullen er uiteindelijk zo’n honderd mensen deelnemen aan het concert. Intussen neemt Dick-Jan Veerbeek in februari afscheid als dirigent van het orkest en draagt hij de dirigeerstok over aan Jos Pijnappel. Jos weet dat hij voor een grote uitdaging staat wanneer hij dan nog maar negen maanden heeft om de Harmonie, Hard en Ciel en het Jongerenkoor klaar te stomen voor de ‘The Night of Zöwent’. Hij is in staat om de verschillende muziekpartituren af te stemmen op elkaar. Tijdens de gezamenlijke repetities in het parochiehuis blijkt pas voor iedereen dat het mogelijk is om ook in een dorpsgemeenschap als Zieuwent zo’n muziekspektakel op touw te zetten. Ze genieten al tijdens de repetities. Op 12 en 13 november 2004 is het eindelijk zover. Beide avonden in het Sourcy Center zijn compleet uitverkocht. Het publiek krijgt een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld. Er worden klassieke orkeststukken gespeeld door de harmonie, het jongerenkoor neemt een deel voor haar rekening en zo ook Hard en Ciel. Maar waar het eigenlijk om gaat is het samen muziek maken. Harmonie, koor en band spelen samen o.a. nummers van Robbie Williams, Tina Turner, Metallica, Kiki Dee, en The Moody Blues. Kippenvel krijgt men wanneer de harmonie als toegift een nummer van Gé Reinders speelt, dat een ode brengt aan de ‘blaosmuziek’, gevolgd door de uitsmijter ‘I’ve got the music in me’. Het muzikale spektakel slaat in als een bom en het publiek gaat compleet uit haar dak. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om dit alles waar te maken, maar het concert bewijst maar weer eens dat het fantastisch is om met zoveel mensen, met zeer verschillende muzikale achtergronden, een concert neer te zetten.

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Hard en Ciel
(Pop, Rock)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: