Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Titchwood

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1997OPGEHEVEN: 2002

BEZETTING:
Rense Slings
Rick Pillen
Pieter Holkenborg
Gitaar/zang
Gitaar
Drums
LATERE LEDEN:
Harm Wopereis
Toon Molleman
Gerben Kluivers
Bas/zang
Toetsen
Gitaar

BIOGRAFIE

De Achterhoekse rockband Titchwood begint zijn bestaan in 1997 onder de naam Eat the Leek. De band wordt opgericht door de schoolvrienden Pieter Holkenborg, Rick Pillen en Rense Slings. Een jaar later worden Toon Molleman en Harm Wopereis aangetrokken om de groep te versterken. Van meet af aan richt de band zich op het componeren van eigen werk, vooral geïnspireerd door de Seattle sound en seventies rock. In de winter van 1999 brengt Eat the Leek in eigen beheer het album ‘Smile is the ovary’ uit, dat zij in hun Harreveldse oefenruimte opnemen.

Het kwintet neemt deel aan verschillende popprijzen en speelt vooral op Achterhoekse podia en festivals, zoals het Paaspop festival in Zieuwent (2000). Niet lang daarna verlaat Rick Pillen Eat the Leek. De band gaat door onder de naam Titchwood. De plaats van Rick wordt ingevuld door voormalig Dialoque-gitarist Gerbert Kluivers en in deze nieuwe bezetting duikt de band in het voorjaar van 2001 de studio in om de demo Titchwood op te nemen. Datzelfde jaar verlaat Gerbert de band vanwege muzikale meningsverschillen. Om dezelfde reden besluit Toon in 2002 te vertrekken. De geplande optredens worden in triobezetting gespeeld, onder de naam Honey Bucket.

FOTO'S

OPTREDENS

Orpheus
(Zieuwent)
Orpheus
Orpheus ontstaat, zoals zo vele initiatieven in de muziekwereld, achter een glas bier. Het is september 2001, de kermissen zijn voorbij, de dagen worden allengs korter en drinkebroeders Bram Peters, Toon Molleman en Pieter Holkenborg voorzien alweer een winter van vele zaterdagen naar De Radstake. Dit moet veranderen: de komende winter moet een popavond georganiseerd worden; bands uit de buurt op het podium bij Bongers. Een datum wordt geprikt en er wordt gezocht naar betaalbare bands. Aangezien Bram ook de boekingen van P.U.R! regelt, ligt de keuze voor deze band natuurlijk voor de hand.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: