Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Busted

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1995OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Bart Kiers
Rolf Wolters
Christian Wieggers
Benno Spieker
Toetsen/zang
Gitaar/zang
Bas/zang
Drums/zang

BIOGRAFIE

De muzikale invloeden worden gevonden in een mix van Engelse en Amerikaanse stijlen uit de vorige eeuw met een sterke knipoog richting de jaren ‘60 en ‘70. De muziek is daarmee alles behalve retrospectief. Ze is eigentijds, eerlijk, eigenwijs, breed, karakteristiek en door zijn uitgekiende eenvoud uitermate geschikt voor een groot publiek van jong tot oud. Zo staat de band op Appelpop, Eurosonic (Noorderslagfestival), Huntenpop, Paaspop, Elastiekfestival, de Nijmeegse vierdaagse, Zomerpop, Polderpop en nog vele andere festivals. Daar spelen ze als supportact van grote internationale en nationale acts.

In november 2002 wint Busted overtuigend de Publieksprijs 2002 tijdens de finale van de Grote Prijs van Nederland. De jury geeft de band o.a. de titel ‘meest commerciële band’. Begin 2003 zit de band vol in de lift en wordt de single-cd ‘Blah Blah Blah!’ uitgebracht en die wordt op vele landelijke en regionale radiostations gedraaid. De band wordt gesteund door Radio 3 FM en de single gebombardeerd tot politieke song van 2003! Busted wordt door menig radio-dj omschreven als dé ontdekking van het jaar. Ook op tv zijn de heren van Busted geregeld te zien: Goedemorgen Nederland op Nederland 1, Barend en Van Dorp op RTL4, Veronica, MTV, BVN Wereldomproep en Top of the Pops van BNN hebben op overtuigende wijze een goede indruk van de band gekregen. Na het succes van de derde single ‘We Want More!’, nummer 28 in de Megatop 50 en wereldwijde verspreiding, wordt het tijd om een album uit te brengen. Dit album is het resultaat van creativiteit, overtuiging, hard werken en een unieke samenwerking met mensen en bedrijven als Evert Nieuwstede van It’s Your Record, Dany Lademacher van The Wild Romance, AG Music, Creative Sounds, Nutsville Noise Lab en anderen. In 2004 doet Busted 150 radio-interviews in één dag! Een stunt ter promotie van de single: ‘Just not the same’. De primeur is er voor alle lokale radiostations die mee doen aan de actie. Ook wordt er contact gelegd met het impresariaat ‘Uit de kunst’ in het onderwijs. Busted begint aan een succesvolle reeks educatieconcerten, die tot op de dag van vandaag nog steeds leiden tot gekte en chaos op scholen in zowel het voortgezet, als het basisonderwijs. 2005 wordt het jaar van nieuwe nummers, touren in het buitenland en het afstuderen van twee bandleden. Dit betekent een nieuwe weg voor de band, een wat alternatievere sound, met nog steeds een hoop lol en energie. Vanaf september 2005 tourt Busted een jaar lang langs vele podia en scholen, om hun 10-jarig jubileum te vieren met iedereen die zin heeft in een feestje. Het seizoen 2005/2006 wordt dan ook gedoopt tot: ‘The Beat Goes On’.

DISCOGRAFIE

We Want More
Release: 2003
  1. Just Not the Same
  2. We Want More
  3. Serenade
  4. Blow Honey Blow...
  5. So Hard to Find
  6. After Today
  7. Blah Blah Blah
  8. Lonely Now You\'re Gone
  9. Dig That Beat
  10. Get the Fuck Outta My Face
  11. Love Comes Back To You
  12. Jerry (tribute)
  13. You\'re Unpredictable
  14. Bye Buy Love


VIDEO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Motor Club Marienvelde
(Marienvelde)
Motor Club Marienvelde
Het is 1991 en de kerk in Mariënvelde is toe aan een grondige restauratie. Het kerkbestuur roept alle verenigingen die het dorp rijk is op, om op een of andere manier geld in te zamelen. De motorclub Mariënvelde, de MCM, wil zich van haar goede kant laten zien, want dat is een kant waaraan velen uit het dorp twijfelen. Men organiseert een motorweekend met afsluitend op zondag een autocross en een crazy-cross. Voor het motorweekend wordt een aantal bevriende clubs uitgenodigd voor een weekend toeren, ouwehoeren en bier drinken. Massaal wordt er gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook de zondag met de auto- en crazy-cross wordt door duizenden mensen bezocht.
Orpheus
(Zieuwent)
Orpheus
Orpheus ontstaat, zoals zo vele initiatieven in de muziekwereld, achter een glas bier. Het is september 2001, de kermissen zijn voorbij, de dagen worden allengs korter en drinkebroeders Bram Peters, Toon Molleman en Pieter Holkenborg voorzien alweer een winter van vele zaterdagen naar De Radstake. Dit moet veranderen: de komende winter moet een popavond georganiseerd worden; bands uit de buurt op het podium bij Bongers. Een datum wordt geprikt en er wordt gezocht naar betaalbare bands. Aangezien Bram ook de boekingen van P.U.R! regelt, ligt de keuze voor deze band natuurlijk voor de hand.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.
Stadsgrachtenfestival
(Harreveld)
Stadsgrachtenfestival
Anders dan de naam doet vermoeden, vindt dit jaarlijks terugkerend Harrevelds festijn plaats in juli rond de kerk. Op het kerkplein onder de verlichte kerktoren wordt in de muziekkoepel opgetreden door drie bands en een dj. Het lukt de organisatie elk jaar één band met Harreveldse bezetting te laten optreden.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: