Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Marianumpop

Type: Evenement Plaats: Groenlo

OMSCHRIJVING

Eind 2003 ontstaat tijdens de pauze het idee om MarianumPop te beginnen. Sander Esselink en Rob Steuber, beiden werkzaam aan scholengemeenschap Marianum, zitten aan de koffie en al pratend ontstaat het idee om iets te gaan organiseren voor de leerlingen van Marianum die in een bandje spelen. Na enig overleg blijkt dat het idee daadwerkelijk gestalte kan gaan krijgen. Er zijn namelijk véél leerlingen die muziek maken en in een bandje spelen.

Het nieuwe initiatief wordt dan ook met veel enthousiasme ontvangen bij diezelfde leerlingen. In een professionele setting krijgen beginnende bands de kans om zich te presenteren. Het is een eerste opstap naar andere podia. Doel van MarianumPop is dan ook om leerlingen te inspireren en uit te dagen door het promoten van (live) muziek. Hierbij richt de aandacht zich op zowel het produceren van live-muziek, het muziek maken, als op het recipiëren van live-muziek: het naar muziek kijken en luisteren. Mooi schools onder woorden gebracht! MarianumPop wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de regionale popcultuur. In april 2004 vindt de eerste editie van MarianumPop plaats bij CityLido. Tijdens deze eerste editie is de line-up als volgt: FFE, Blinded, History’s Future, No Profile en 33RPM. Een jaar later kent MarianumPop al twee podia. Op het podium in de grote zaal spelen Tjepter 2, QQ47, Blinded, Sharp End en Divulge. En in de kleine zaal spelen FFE, 33RPM en AFG Heads en is er ook een jamsessie. MarianumPop is nog steeds groeiende, en met de medewerking van (oud)leerlingen en collega’s hopen Sander en Rob nog vele jaren MarianumPop te kunnen organiseren om zo een impuls te kunnen blijven geven aan de Achterhoekse popmuziek. In 2007, de vierde editie, werkt men zelfs samen met het ‘Jowgroenlicht’, het jeugdwerk uit Groenlo Lichtenvoorde. Een samenwerkingsverband dat naast de muziek ook aandacht besteedt aan alcoholmatiging, jumpstyle, bodypainting, tattoo en piercing. Op deze editie spelen Bell Pepper, Albert Kennedy, IDP, Dogy G & Alex D, Blank Note en Dj Kinz.

VIDEO'S

FOTO'S

AFFICHES

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
33RPM
(Rock)
AFG Heads
(Rock)
Albert Kennedy
(Rock)
Bell Pepper
(Pop)
Blinded
(Pop, Rock)
Divulge
(Rock)
Doodgewoon
(Dialect)
F.F.E.
(Rock)
IDP Entertainment
(Urban)
No Profile
(Rock)
QQ47
(Rock)
Sharp End
(Metal, Rock)
Tjepter 2
(Pop)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: