Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Koninginnendag en -nacht in Lichtenvoorde

Koninginnendag en -nacht in Lichtenvoorde

Koninginnendag en -nacht in Lichtenvoorde

Koninginnendag en -nacht in Lichtenvoorde

Koninginnendag en -nacht in Lichtenvoorde

Comité Orange

Type: Evenement Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.

Er wordt een band vastgelegd, Blind Date, en diverse oranjeversierselen worden aangeschaft. Ook wordt er een ludieke actie bedacht: de Minimapoule. Raad wat de geboortedatum wordt van de eerste boreling van Willem-Alexander en Maxima. Gelijk een groot succes. Zowel binnen in de Tapperij als op het buitenplein is het druk. In 2003 wordt er voor gekozen om de Koninginnenacht erbij aan te plakken. De opkomst op Koninginnenacht dat jaar overtreft alle verwachtingen! In 2004 wordt het evenement uitgebreid met een podium op de markt. De reden hiervoor is dat ook Markant het een en ander wil gaan organiseren op Koninginnedag. Een unieke mogelijkheid voor het COL om het evenement uit te breiden. Regionale acts on stage. Premium mag het spits afbijten. Daarna volgt Bakkerij Manschot en het dj-duo Jeroen en Joost van J&J Drive-in. De programmering komt voor rekening van Arno Boschker en Martijn van Beckhoven. Al snel komen ze tot de conclusie dat ze iets aparts willen doen met locale artiesten. Omdat beide heren geen noot kunnen lezen wordt er contact gezocht met Premium en Dokter's Swingende Infuustoeters. Aangevuld met diverse zangeressen leidt dit in 2005 en 2006 tot unieke optredens op Koninginnedag. Dit alles gebeurt onder de naam DOC-Rock. Speelt er in 2002 nog één band bij Tapperij Van Ooijen, inmiddels is dit aantal de afgelopen jaren sterk gegroeid. In 2007 zijn er maar liefst 21 optredens verdeeld over drie buitenpodia en zeven binnenpodia. 

VIDEO'S

FOTO'S

AFFICHES

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Deanmoore
(Metal, Rock)
First Million
(Pop, Rock)
Kiek Now Us
(Dialect)
Premium
(Pop, Rock)
Sugartoosh
(Rock)
El Jando
(Dance)
Proper Outfit
(Pop)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: