Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Kultuurkuur

Type: Evenement Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.

Kultuurkuur 2007 

Er wordt besloten om de zaken groter aan te pakken. Natuurlijk is er muziek en komt er een extra theaterpodium en een kinderdagprogramma bij. Het programma ziet er als volgt uit: Muziek: De Staat, Bobby Kingsize, Laternpoll, Wicky, Mink DeVille Tribute, Black Sun Empire, The Skarabeez, Mindless, Baltazar, Crawatte, Steel Nurse, Dj Kinz, Herman Brood Tribute, Slagmoals, Diggeth, Bell Pepper, First Million, Doorgewinterd en The Alan Gascoigne Trio. Overige acts: B-Art (cabaret), Sterke Bak (improvisatietheater), Dr. Deter (theater). 

Kultuurkuur 2008
Veel budget is er nog steeds niet voor het programma, maar toch weet de organisatie Go Back to the Zoo te strikken. De band is nog erg onbekend en ze spelen op Kultuurkuur voor slechts € 100,- en een krat bier. Op de Zwarte Cross in 2013 staan ze op het hoofdpodium en verteld de zanger dat ze wel eens eerder in Lichtenvoorde hebben gespeeld op het Kultuurkuur festival. Waar, zo verteld hij, de zanger met een hele leuke meid heeft gezoend. Programma 2008: Go Back to the Zoo, Deanmoore, Skip Intro, Kyu, Spawn, Dialogue, The New Hip, Spinor, Alan Gascoigne Trio, Albert Kennedy en Death Before Cleaning. 

Kultuurkuur 2009: 
Programma: Zeus (met Jeroen van Koningsbrugge op zang), Automatic Sam, Soon, With Ice, Premium, Cilice, Dog Called Phenix, The Ramclones, Meeleeftheater, Mensergerjeniet, Lou Patty, DDS Fusion Rap, Patrick Meijer (cabaretier), DJ Interrupt en Fairsee. De editie van 2009 blijkt de laatste editie te zijn. Kultuurkuur wordt te groot en de productie is te duur geworden voor het jongerenwerk. De jongeren worden aangespoord om op eigen kracht verder te gaan. Talie Wijlens, Dyon Temmink en Roel Stoltenborg richten in 2010 Stichting DIDK op om verder te kunnen met het organiseren van evenementen. Kultuurkuur stopt, daarvoor in de plaats organiseren ze het nieuwe Over De Top Festival en Pimppop. 

VIDEO'S

FOTO'S

AFFICHES

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Deanmoore
(Metal, Rock)
Albert Kennedy
(Rock)
Bell Pepper
(Pop)
Bloody Honkies, The
(Rock)
Elister
(Rock)
Equalizers, The
(Rock)
First Million
(Pop, Rock)
Alan Gascoigne
(Dialect, Rock)
IDP Entertainment
(Urban)
Laternpoll
(Rock)
Premium
(Pop, Rock)
QQ47
(Rock)
Sharp End
(Metal, Rock)
Automatic Sam
(Rock)
MiNK DeBand
(Country, Pop, Rock)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: