Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Country bij het Zwaantje

Country bij het Zwaantje

Stone Valley

Type: Evenement Plaats: Lichtenvoorde

OMSCHRIJVING

Stone Valley is een stichting ter promotie van country and roots music. Lichtenvoordenaar Carel van Melis heeft al van jongs af aan bovengemiddelde interesse voor de Amerikaanse rootsmuziekstijlen als country, folk, cajun en bluegrass. Als hij door zware rugklachten arbeidsongeschikt wordt, krijgt hij de handen vrij voor deze passie. De countryclub Stonevalley wordt opgericht en krijgt hotel ’t Zwaantje als thuishonk. In de zalen worden jaarlijks vijf tot acht concertavonden voor gelijkgestemde liefhebbers georganiseerd.

In het prille begin zijn gangbare bands als The Major Dundee Band en Ruud Hermans al toppers. Door de alsmaar groeiende contacten van de bevlogen van Melis en consorten komen al gauw steeds grotere Amerikaanse namen naar Lichtenvoorde. De bezoekersaantallen schommelen al naar gelang het affiche. Van Melis: “Tussen de 60 en 150 mensen is doorsnee, maar met Beggars Row, David Olney en bijvoorbeeld Dale Watson trekken we al gauw een paar honderd bezoekers.” Erg trots is de oprichter/programmeur ook op eerdere concerten van Bill Clifton en Jett Williams & the Original Drifting Cowboys (dochter van dé Hank Williams, red). Om in het wereldje op de hoogte te blijven reist Carel als het maar even kan jaarlijks naar Nashville, het onbetwiste Mekka van de Amerikaanse countrymuziek. Hij kent er zoveel mensen, dat hij die zou beledigen als hij een hotel zou boeken. Voor optredens in de ‘Grand Ole Opry’ krijgt hij steevast een ‘special guest ticket’. Van Melis heeft geen hoge pet, en al helemaal geen cowboyhoed, op van Nederlandse artiesten die zo nodig een album op moeten nemen in Nashville. “Uiteindelijk doen ze het alleen maar om hun imago op te poetsen met een Nashville stempel. De studio’s zijn in Nederland net zo goed. Neem van mij aan dat ze in Nashville echt nog nooit hebben gehoord van bijvoorbeeld Ilse Delange. Zo zie je maar.” Stonevalley bestaat nu 20 jaar en is inmiddels verhuisd naar Erve Kots. Met weemoed is afscheid genomen van ’t Zwaantje waar bruiloften en feesten de countryclub te vaak op gewilde data verdringen. Het vierde lustrum wordt niet speciaal gevierd. Op het verlanglijstje van de programmeur staan nog wel The Mavericks en Flaco Jimenez. Stopzetting van de toch al kleine gemeentelijke subsidie aan Stonevalley is een doorn in het oog. ”Dan zetten we Lichtenvoorde op de kaart en dat is de dank...” 

Opgericht: 1987 
Oprichtingsbestuur: Carel van Melis, Joop en Bert Fiering, Johnny Toebes, Hennie Cornelissen, Tonny Cornelissen. Huidig bestuur: Carel van Melis, Joke Ruesink, Henk Hollander, Gradus Barmentloo.

FOTO'S

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: