Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Slag om Paaspop

Type: Evenement Plaats: Zieuwent

OMSCHRIJVING

Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

Al jaren investeert Paaspop in de toekomst en sinds 2003 gebeurt dit ook via deze bandjeswedstrijd. Het merendeel van het festivalpubliek komt uit de eigen regio, dus wil men ook het lokale talent kunnen zien. Om de competitie eerlijk te houden mogen bands alleen meedoen als ze daadwerkelijk aan de gestelde criteria voldoen: ze moeten uit de buurt komen, eigen nummers maken en niet al te lang bestaan. Demo’s worden meegenomen in de selectieprocedure. De vijf beste inzendingen krijgen daarna een uitnodiging om op De Slag te komen spelen. Sinds de eerste versie in 2003 is er ieder jaar een editie van de Slag om Paaspop geweest. In februari 2003 mag Gibberish uit Hengelo zich de eerste winnaar noemen. In februari 2004 en februari 2005 wordt de overwinning door respectievelijk Blizzard en Elister in de wacht gesleept. De eerste drie keer wordt de avond gehouden in zalencentrum Bongers in Zieuwent. De Slag van februari 2006 komt op naam te staan van QQ47. De Slag wordt dan voor het eerst in de zaal van ’t Witte Paard in Zieuwent gehouden. In 2007 wordt er naast de juryprijs ook een publieksprijs toegekend. De ene winnaar opent de zaterdag van Paaspop, de andere opent de zondag. Alle vijf edities worden druk bezocht. Voor iedere winnaar geldt, dat ze na hun optredens voor Paaspop, nog vaak te bewonderen zijn op diverse podia door heel het land. De diverse muziekstijlen die door de beginnende bands op het microfestival ten gehore worden gebracht, blijken in de smaak te vallen bij de bezoekers. Doorgaans is de Slag om Paaspop goed voor een gemêleerd publiek, variërend van headbangende tieners tot serieus knikkende vijftigplussers. Een winters opstapje om het festivalpubliek alvast een beetje warm te krijgen voor de paasdagen.

VIDEO'S

FOTO'S

AFFICHES

Locatie (Google Maps)

PROGRAMMERING

De onderstaande bands en artiesten uit de gemeente Oost-Gelre hebben gespeeld op dit evenement
Deanmoore
(Metal, Rock)
33RPM
(Rock)
Bell Pepper
(Pop)
Divulge
(Rock)
Elister
(Rock)
Kiek Now Us
(Dialect)
QQ47
(Rock)
Sugartoosh
(Rock)
Automatic Sam
(Rock)
El Jando
(Dance)
Proper Outfit
(Pop)
Thirsteth
(Metal, Rock)

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: