Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

See Ya

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1995OPGEHEVEN: 1998

BEZETTING:
Marsha Brockötter
Vanessa Brockötter
Jos Doppen
André Huinink
Walter Hummelink
Zang
Zang/gitaar
Zang/gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Ver voordat de fusie van Groenlo en Lichtenvoorde een feit wordt, ontstaat tussen verschillende muzikanten uit deze plaatsen een vruchtbare samenwerking die resulteert in de band See Ya. Uit overblijfselen van de band Soep met Ballen wordt samen met twee meiden, zussen uit Groenlo, de band See Ya opgericht in 1995. De band kenmerkt zich door de alternatieve sound en de frisse uitstraling. Zo zijn nummers van bijvoorbeeld The Smashing Pumpkins en Garbage in het repertoire terug te vinden.

De band surft mee op het succes van dames in de rockmuziek, de zogeheten Girl Power. Die komt sterk naar voren in nummers van Tracy Bonham en Alanis Morissette. Opmerkelijk is de speciale act van Marsha aan het eind van het optreden, waarin ze, verkleed, een nummer van Nina Hagen ten gehore brengt: ‘Naturträne’. Een veel gehoorde reactie van het publiek is dat de band kwa uitstraling wel iets weg heeft van Lois Lane. Hoogtepunten zijn het optreden op het hoofdpodium van Paaspop in 1997 en een optreden tijdens de introductieweek van HBO-studenten in Nijkerk. In 1998 houdt de band op te bestaan in verband met onderlinge muzikale meningsverschillen.

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: