Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Mot Können

Type: Band Genre: Levenslied, Overige

OPGERICHT: 1992OPGEHEVEN: 1997

BEZETTING:
Jan Arends
Henk Brockötter
Vanessa Brockötter
Johan Huinink
Frans van de Mosselaar
Gitaar
Bas/gitaar/zang
Bas
Saxofoon/bas
Drums
LATERE LEDEN:
Nico Maas
Marian Brockötter
Hans Doest
Dini Snijders
Jos Snijders
Orgel
Zang
Gitaar/zang
Zang
Drums/zang

BIOGRAFIE

De band Mot Können ontstaat als een aantal leden van de Grolse carnavalsvereniging De Knunnekes voor de lol een optreden verzorgt. Het blijft niet bij één keer en er wordt al heel gauw een breed repertoire gespeeld. Covers van artiesten uit de jaren ‘50 en ‘60 en af en toe een hit van het moment.

Wekelijks wordt er gerepeteerd bij Pam Pam waar Gertie Reinders (†) de band goed verzorgt. Het gezelschap wordt veel gevraagd op verjaardagen, koperen en zilveren bruiloften, braderieën, buurt- en andere feesten en openingen, niet alleen in Groenlo, maar ook verder in de regio en zelfs in Duitsland.

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: