Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Skid Row / LPG

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1980OPGEHEVEN: 1984

BEZETTING:
Casper Bekken
Leo Heutink
Jos Doppen
Arjan Allard
Gitaar/zang
Drums/zang
Gitaar
Bas
LATERE LEDEN:
Clemens Venderbosch
Helma Bekken
Tineke Hummelink
Bas
Zang
Dwarsfluit

BIOGRAFIE

In 1980 vindt er een experimentele muzikale sessie plaats in Het Hof in Lichtenvoorde. Het samenwerkingsverband wordt gevormd door Leo Heutinck, Jos Doppen en Casper Bekken. Tot een repertoire komt het nog niet. Volgens de manager, technicus en enige luisteraar Joost Eggink komt dit, doordat er uitsluitend gestemd wordt. Na een periode van rust en bezinning doen Leo en Casper met Arjan Allard een nieuwe poging. Er wordt geoefend in de Möllenkoare op het podium in de grote zaal. In het voorjaar van 1980 schrijft de band zich in voor de talentenjacht bij Schepersveld in Aalten.

Met nummers van Vitesse, The Stones en Rush wordt de band tweede in de finale. Een echte zang specialist(e) ontbreekt nog, dus komt Helma Bekken de band versterken. Geïnspireerd door de symfonische rock van Rush en Saga wordt er weer in Het Hof geëxperimenteerd met melodielijnen en onregelmatige maatsoorten. Verder is de meerstemmige zang kenmerkend. Door de complexiteit lopen ze soms vast en zou het bij goede bedoelingen alleen gebleven zijn, als ze niet gevraagd waren om tijdens Paaspop in het voorprogramma van Barrelhouse te spelen. Hierdoor wordt er druk op de ketel gezet. Het resultaat is een eigen repertoire van ongeveer een uur. Nadat er nog een aantal nieuwe nummers wordt toegevoegd, is de band klaar voor het clubcircuit. Tineke Hummelink komt erbij op dwarsfluit om het melodieuze karakter van de muziek nog meer te benadrukken. Na twee jaar is de inspiratie weg. De band besluit er een punt achter te zetten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: