Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Tsja!

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1994OPGEHEVEN: 2007

BEZETTING:
Clemens Gebbink
Lex Venderbosch
Tom Holkenborg
Jeroen Swienink
Peter Pampiermole
Jurgen ten Have
Zang
Gitaar
Gitaar
Drums
Toetsen
Bas
LATERE LEDEN:
Vanessa Brockötter
Esther van ‘t Hooft
Herman Wiggers
Frank van Eerden
Lianne de Kok
Gitaar
Zang
Zang
Gitaar
Zang

BIOGRAFIE

De band Tsja! ontstaat als de band Soep met Ballen uiteen valt. Daaruit ontstaan twee nieuwe bands: See Ya en Tsja! Uit Soep met Ballen komen Clemens Gebbink, Tom Holkenborg en Lex Venderbosch. Tom kent Jurgen nog uit vorige bands dus die is snel gevraagd. Lex werkt met dhr. Swienink, wiens zoon drumt en Tom werkt met de vriendin van Peter Pampiermole, zodat ook een toetsenist wordt gevonden. Er wordt gestart met het samenstellen van een repertoire en dat gaat in de richting van nummers van The Black Crows, John ‘Cougar’ Mellencamp, Ugly Kid You, enz.

Gaandeweg worden ook eigen nummers geschreven, eerst Engelstalig, later ook in het Nederlands. Er wordt regelmatig opgetreden en dat resulteert in een optreden op Paaspop in Zieuwent, een absoluut hoogtepunt voor Tsja! in de originele bezetting. Verder wordt er opgetreden in diverse kroegen en op festivals. Omstreeks 2000 verlaat eerst Lex en later Tom de band. Hun plaats wordt ingenomen door Vannessa en Esther. Met de komst van beide dames veranderen de mogelijkheden van de band en daarmee gaat ook het repertoire meer richting de poprock. De combinatie van de heldere stem van Esther en de ruige stem van Clemens vormen voor menigeen een zeer verrassende combinatie. Vanessa verlaat in 2002 door verhuizing naar het westen van het land de band. Haar plaats wordt ingenomen door Frank. Clemens besluit in 2002 ook te stoppen bij Tsja! en over te stappen naar de band Fiscuzz waar hij weer met Tom Holkenborg samen gaat spelen. Zijn plek bij Tsja! wordt ingenomen door Herman Wiggers. Met de komst van een aantal nieuwe gezichten heeft Tsja! langzaam de stap gemaakt naar voornamelijk coverwerk. De band onderscheidt zich door aan een aantal covers een geheel eigen draai te geven of verschillende nummers te verweven tot één. Tsja! heeft al vele optredens achter de rug. Dat Tsja! zich steeds verder muzikaal ontwikkelt mag blijken uit het in 2004 behalen van de Gelderse finale van The Clash of the Coverbands. In de afgelopen jaren stond Tsja! gemiddeld zo’n 20 à 25 keer per jaar op de planken het einde is nog lang niet in zicht. De band wijzigt haar naam in januari 2007 in LaRoque.

FOTO'S

OPTREDENS

Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.
Motor Club Marienvelde
(Marienvelde)
Motor Club Marienvelde
Het is 1991 en de kerk in Mariënvelde is toe aan een grondige restauratie. Het kerkbestuur roept alle verenigingen die het dorp rijk is op, om op een of andere manier geld in te zamelen. De motorclub Mariënvelde, de MCM, wil zich van haar goede kant laten zien, want dat is een kant waaraan velen uit het dorp twijfelen. Men organiseert een motorweekend met afsluitend op zondag een autocross en een crazy-cross. Voor het motorweekend wordt een aantal bevriende clubs uitgenodigd voor een weekend toeren, ouwehoeren en bier drinken. Massaal wordt er gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook de zondag met de auto- en crazy-cross wordt door duizenden mensen bezocht.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: