Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Kiek Now Us

Type: Band Genre: Dialect

OPGERICHT: 2000OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Lars Karnebeek
Erwin Banning
Jos Bleumink
Koen klein Goldewijk
Zang/gitaar
Bas
Saxofoon
Drums
EERDERE LEDEN:
Gerben Grotenhuis
Gitaar
LATERE LEDEN:
Niek Albers
Gitaar

BIOGRAFIE

In de nazomer van 2000 wordt in Mariënvelde uit pure armoede een band opgericht. De oprichters: Erwin, Gerben, Koen en Lars. De band krijgt de naam Kliet-Hoor-Us. Het repertoire: vooral rock & roll en dan het liefst in het dialect. In het eerste jaar wordt al snel een reputatie opgebouwd in de regio. Op slinkse wijze weet Jos zich in de band te nestelen en vanaf dat moment wordt het muzikaal stukken beter en wordt de ‘hoempa-rock’ aan de setlist toegevoegd.

In het voorjaar van 2003 slaat Gerben een andere weg in. Puur toevallig treffen Erwin en Lars een op dat moment werkloze gitaargod aan. Na een dampende oefensessie mag Niek blijven en vormt de band echt een geheel. De naam wordt veranderd in Kiek Now Us en het definitieve repertoire wordt een mix van dialectrock & roll (eigen werk en covers) en stampende feestmuziek. In 2006 brengt Kiek Now Us haar eerste single uit: 'Viva La Roggebrood'. Daarna staat de band in 2007 o.a. op Paaspop Zieuwent.

DISCOGRAFIE

Wi-j Goan Niet Noar Huus
Release: 2013
 1. Wi-j Goan Niet Noar Huus
Proat Geen Poep
Release: 2012
 1. Proat Geen Poep
Zin An Leaven
Release: 2010
 1. Zin An Leaven
 2. De Buurvrouw
 3. I-j Wordt Old
Hemel Zonder Bier
Release: 2010
 1. Hemel Zonder Bier
 2. Vaak bu-j te Bang
Proosten op het Oosten
Release: 2008
 1. Proosten op het Oosten
 2. Luie Teef
Viva La Roggebrood
Release: 2006
 1. Viva La Roggebrood
 2. Olderwetse Rock & Roll
 3. Op Jacht
 4. Rosalie
 5. Rock & Roll


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Comité Orange
(Lichtenvoorde)
Comité Orange
Op 2-2-2002 zitten Maurice Rietberg, Norbert Doppen, Arno Boschker, Coen Hubers, Thijs Piek en Martijn van Beckhoven bij elkaar bij Tapperij Van Ooijen om naar de huwelijksplechtigheden te kijken van Willem Alexander en Maxima. Onder het genot van oranje tompouces en Oranjebitter concluderen ze dat er wel heel erg weinig te doen is in Lichtenvoorde op Koninginnedag. Zelf wat organiseren op 30 april dus. Samen met Peter Elferink, krijgt het organiserend gezelschap een naam: Comité Orange Lichtenvoorde, kortweg COL. Manus van Ooijen wordt er bij geroepen en de eerste plannen worden gesmeed.
Motor Club Marienvelde
(Marienvelde)
Motor Club Marienvelde
Het is 1991 en de kerk in Mariënvelde is toe aan een grondige restauratie. Het kerkbestuur roept alle verenigingen die het dorp rijk is op, om op een of andere manier geld in te zamelen. De motorclub Mariënvelde, de MCM, wil zich van haar goede kant laten zien, want dat is een kant waaraan velen uit het dorp twijfelen. Men organiseert een motorweekend met afsluitend op zondag een autocross en een crazy-cross. Voor het motorweekend wordt een aantal bevriende clubs uitgenodigd voor een weekend toeren, ouwehoeren en bier drinken. Massaal wordt er gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook de zondag met de auto- en crazy-cross wordt door duizenden mensen bezocht.
Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.
Slag om Paaspop
(Zieuwent)
Slag om Paaspop
Eens in het jaar, zo rond februari, wordt in Zieuwent de ‘Slag om Paaspop’ gehouden. ‘De Slag’ is een bandjeswedstrijd, waarin vijf bands strijden om de hoofdprijs: openingsact op de zaterdag van het Paaspopfestival, dat enkele maanden later plaatsvindt. De winnaar van de muzikale strijd wordt bepaald door een vakjury. Deze jury wordt samengesteld uit mensen uit de regio, wier leven goeddeels in het teken van de (pop)muziek staat. Zo hebben in het verleden al diverse muzikanten, popjournalisten en festivalorganisatoren gejureerd. Als kleine broertje van het Paaspopfestival biedt de Slag om Paaspop een podium voor beginnende bands. De doelstelling is om regionale bands te programmeren, die een eigen oeuvre ten gehore brengen.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: