Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

The Strangers

Type: Band Genre: Overige, Pop

OPGERICHT: 1966OPGEHEVEN: 1971

BEZETTING:
Tonnie Weykamp
Tonnie Bremer
Hennie Breukers
Hennie Heutinck
Tonnie Heutinck
Trompet/sax/zang
Gitaar/trompet
Drums
Orgel
Zang
LATERE LEDEN:
Wim Wellink
Drums

BIOGRAFIE

The Strangers zijn ontstaan vanuit De Notenkrakers uit Zieuwent. Alle bandleden zijn autodidact en kunnen geen noot lezen. Hun eerste optredens krijgen ze aangeboden door The Evening Stars. De Stars spelen een tijdlang niet, omdat bandlid Joop Kolkman op tragische wijze is verongelukt met zijn auto. The Evening Stars last een rouwperiode in, speelt niet en zoekt vervanging. Als het voor The Strangers allemaal een beetje begint te lopen met optredens, wordt al het verdiende geld in apparatuur gestoken.

Die wordt gebouwd door Herman IJzereef, de man die zelfs van een koplamp van een fiets een microfoon kan maken. Ook bouwt hij echo-apparatuur en versterkers met lampen. Later wordt er grof geld verdiend. Men speelt drie keer per week, naast het vaste werk, op kermissen, dansavonden, bruiloften en partijen. The Strangers kosten in die tijd Fl. 265,- per dag voor drie man overdag en vijf man ‘s avonds. Het repertoire is Nederlands- en Engelstalig, maar ze schuwen ook de Franstalige nummers van bijvoorbeeld Adamo niet, al hebben ze geen idee waar het over gaat. In 1971 stopt de band, omdat er nu maar eens echt gewerkt moet worden. Onlangs hebben ze, na 35 jaar, de koppen weer bij elkaar gestoken, om alsnog hun muziek op te nemen en dus vast te leggen. Voor zichzelf en het nageslacht.

DISCOGRAFIE

't Olde Van Vrogger
Release: 2011
 1. Kiekes offe kik
 2. \'t Olde Van Vrogger
 3. Yellow River
 4. Hallo Mien Deernken
 5. Strangers in the Night
 6. Hello Mary Lou
 7. Tombe la Neige
 8. Hondsberoerd
 9. Quando Calienta el Sol
 10. Mendocino
 11. Bye Bye Sigaret
 12. Drivin\' My Life Away
 13. Gina Lolobrigida


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Over De Top Festival
(Lichtenvoorde)
Over De Top Festival
Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: