Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Wells Fargo

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1969OPGEHEVEN: 1974

BEZETTING:
Bennie Wopereis
Tonnie Heutinck
Anton Kolkman
Zang/gitaar
Toetsen
Drums/bas
LATERE LEDEN:
Theo Mokkink
Gerard Wolters
Jan Kolkman
Hennie Ansink
Hans van de Kraats
Drums
Gitaar
Gitaar
Trompet
Toetsen

BIOGRAFIE

De eerste drie muzikanten zijn amper 15 jaar en repeteren bij De Driehoek, het café van de familie Heutinck. Voornamelijk covers en dat doen ze zó goed, dat cafébezoekers al gauw een optreden arrangeren. Nog niemand heeft een rijbewijs dus vader Heutinck is de chauffeur. De jongens zijn getalenteerd, bespelen meerdere instrumenten en al gauw wordt de band uitgebreid met gitaristen en blazers. In de volledige bezetting telt Wells Fargo, genoemd naar de postkoeriers in ’t Wilde Westen, maar liefst zes muzikanten.

Nummers van Cliff Richard, The Beatles, Santana, Wings, Allman Brothers en Uriah Heep worden uitstekend vertolkt. Het Enschedese buro BVM verzorgt een tijd de boekingen en het werk stapelt zich op. Er wordt gespeeld in alle Achterhoekse zalen, op schoolfeesten en met carnaval. Als het eerste bandlid zijn rijbewijs haalt stelt Roemaat de groep een Ford Transit bus beschikbaar. Het ronkende en mooi beletterde vehikel kan niet veel harder dan 70 km per uur, maar dat deert niet. De band is een kweekvijver van talent. De muzikanten krijgen achter elkaar aanbiedingen van beroepsorkesten als Lost Fellow, The Evening Stars en Lemmon Five. Het grote geld lonkt dus en de muzikale postkoets stopt niet veel later.

FOTO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: