Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Indiana Bones

Little Bones

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1991OPGEHEVEN: 2008

BEZETTING:
Marc Braad
Peter Boekholt
Ronald Wichman
Erik Oonk
Gitaar
Bas
Drums
Zang/gitaar
LATERE LEDEN:
Leo Heutinck
Daan de Leeuw
Huib Oskam
Serge Walvoort
Kai Freedijk
Thijs Brinks
Drums
Gitaar/zang
Gitaar
Gitaar/zang
Bas
Bas

BIOGRAFIE

Onder de naam Little Bones spelen ex-Far Pavillions singer/songwriter Erik Oonk en drummer Leo Heutinck (ex-LPG, Skid Row) al jarenlang met uitsluitend eigen werk op de diverse grote podia en in radioprogramma’s. Niet lang nadat de zeer veelzijdige gitarist Serge Walvoort (ex-Depau) de band komt versterken, worden ook covers in het repertoire opgenomen. Met de komst van nog een ex-Far Pavillions lid Thijs Brinks wordt de band completer dan ooit tevoren, met een onderlinge chemie, die je zelden bij bands tegenkomt.

Een droombezetting, omdat elk bandlid naast het spelen van meerdere instrumenten ook kan zingen, componeren en schrijven, wat resulteert in prachtige songs met veel samenzang. Veel van deze songs worden binnenkort toevertrouwd aan een cd. De naam wordt veranderd in Indiana Bones als blijkt dat er in Amerika (Indiana, om precies te zijn) al een band bestaat met de naam Little Bones. Bij optredens worden eigen songs enthousiast ontvangen en meegezongen. De inmiddels indrukwekkende lijst met covers zorgt er elke keer weer voor dat tijdens optredens het dak eraf gaat. Indiana Bones is geen Top 40 orkest, geen dansorkest, geen coverband, maar een echte band die songs speelt van andere echte bands zoals U2, Coldplay, Live, Red Hot Chili Peppers. Covers dus, maar dan anders. Hoogtepunten uit hun carrière: Twee maal Huntenpop, (In 1994 nog met Daan de Leeuw, Peter Boekholt, Erik en Leo en in 1999 Met Kai en Serge, Erik en Leo), Paaspop Ziewent, als voorprogramma bij Hans Dulfer in Bemmel en huisband van de BSA motorclub Nederland.

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: