Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Floorshow

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1982OPGEHEVEN: 1988

BEZETTING:
Roos Wissink
Joost te Loeke
Paul de Leeuw
Hammie Siebes
René Engel
Willem Knaven
Henk van der Heide
André Markerink
Berrie Kransen
Zang
Gitaar/zang
Gitaar
Bas
Drums
Percussie
Saxofoon
Trombone
Trompet
LATERE LEDEN:
Leo Heutinck
Helma Bekken
Mark de Haan
Peter Leek
Hennie Hoenink
Drums
Zang
Saxofoon
Drums
Trompet

BIOGRAFIE

Floorshow maakt eigen werk en enkele covers. Hoogtepunten zijn Paaspop Zieuwent, De Grote Prijs van Nederland, de halve finale daarvan en winnaar worden van de publieksprijs. Radio Gelderland besteedt een half uur zendtijd aan de band. Optredens bij Schiller in Aalten, maar ook in Amsterdam. De demo wordt met een mobiele studio opgenomen, bij Joost op de boerderij. Ze spelen in de keuken en de boel wordt gemixed in de opkamer. Vaste mixer is Laurens Breukers.

Nadat hij van de band een cursus geluidmixen moet volgen op de Jacobiberg in Arnhem, regeert hij over het geluid als een ware despoot. Het laatste optreden is op het Eurostudio festival in de Koppelpaarden in Lichtenvoorde. De oefenruimte is in de beginjaren bij Rob Molleman in de schuur aan de Varkensmarkt. Een groot deel van de band komt zelfs uit Amsterdam over. Eerst zondags in de middag repeteren en vervolgens naar de kroeg `t Slöfke. Vaak keert de blazerssectie dan niet meer terug naar Amsterdam. Op een zondag gaat de band weer naar het Slöfke en wordt er spontaan een optreden aan René Niënhuis aangeboden. “Zullen we hier vanavond optreden, we hebben de installatie toch achter in de auto liggen?” In no-time wordt alles opgebouwd, stad en land afgebeld om mensen uit te nodigen en er wordt gespeeld. Big party!

VIDEO'S

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: