Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Head Over Heels

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1976OPGEHEVEN: 2000

BEZETTING:
René Engel
Leon Venderbosch
Chris Bekke
Drums
Gitaar
Gitaar
LATERE LEDEN:
Daan de Leeuw
Arjan Allard
Renate Hulshof
Jeroen van Dijk
Sjors Manc
Maarten Venderbosch
Walter Frank
Gitaar/zang
Bas
Orgel
Toetsen
Toetsen
Bas
Bas

BIOGRAFIE

In hun puberjaren hebben Leon, Daan en René elkaar op muziekgebied al gevonden. Ze zijn fans van symfonische rockbands als Saga, Rush en Yes. De jongens willen niets liever dan die muziek óók maken. De repetities op zaterdagmiddag in Lichtenvoorde zijn uniek en van grote waarde. In het oude klooster naast de kerk ‘s morgens op de bakfiets twee uur lang alle spullen versjouwen en dan vol fanatisme repeteren.

De pastoor geeft aan een probleem te hebben tijdens zijn mis om half zes. De Head over Heelsmuziek klinkt dwars door zijn preek heen en dat vindt hij ronduit storend. Hij eist dat de muziek wat zachter moet. Maar ja, daar vraag je wel wat! Dat kán natuurlijk niet voor echte rockers, dus na een paar weken wordt alles potdicht afgesloten door de pastoor. Geen probleem voor de band, gewoon effen een breekijzertje pakken en hup, weer naar binnen, want niet repeteren op de zaterdagmiddag bestaat niet. Zaterdagmiddag is nu eenmaal voor de muziek. Iets anders is er niet. ‘s Maandags op het schoolplein praten ze alweer over de volgende repetities en al die repetities werpen hun vruchten af. Ze hebben fantastische optredens gedaan en zijn nog jaren blijven bestaan. Eigenlijk spelen ze alleen maar eigen muziek, in een stijl die zich het beste laat omschrijven als symfonishe rock, met hier en daar jazz- en funkinvloeden. Hoogtepunten zijn de optredens in het voorprogramma van Gruppo Sportivo, Herman Brood, The Nits en The Golden Earring. “Head over Heels, voorheen Flake, is best een goede band. Ik heb daarna in tal van bands gezeten, waaronder ook professionele, maar dat gevoel van toen is en blijft uniek. Een heerlijke tijd”, aldus René Engel.

DISCOGRAFIE

Head Over Heels
Release: 1985
  1. Nothing\'s Forever
  2. Time it Takes
  3. Fooling Around
  4. Prosperity
  5. Due Day 6
  6. Twins


VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: