Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

F.F.E.

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2003OPGEHEVEN: 2009

BEZETTING:
Arjan van Uem
Erik van Uem
Arjen Winters
Bas/zang
Zang/gitaar
Drums/zang

BIOGRAFIE

Het verhaal van F.F.E. begint op de zolder van de gebroeders van Uem in november 2003. Na in diverse bands te hebben gespeeld besluiten ze samen met Arjen Winters en een band te vormen. ‘Blitzkrieg Bob’, geschreven door de Ramones, is hun eerste cover die ten gehore wordt gebracht in de buurt. Diverse covers volgen nog, waaronder ook werk van Rancid, Elvis Presley en The Beach Boys.

Hun debuut vindt plaats in Groenlo op de eerste editie van MarianumPop waarna ‘Achterhoek Chaos’ spoedig volgt. Na een repertoirewijziging wordt er ook opgetreden op de Lechenvoordsen Aovend bij Van Ooijen. Door klachten uit de buurt wordt het oefenen op de zolder bij van Uem onmogelijk, waarna F.F.E. verhuist naar de Eurostudio, die praktisch om de hoek ligt. Enkele optredens volgen nog, waaronder Peppelfest en op de tweede editie van MarianumPop.

OPTREDENS

Marianumpop
(Groenlo)
Marianumpop
Eind 2003 ontstaat tijdens de pauze het idee om MarianumPop te beginnen. Sander Esselink en Rob Steuber, beiden werkzaam aan scholengemeenschap Marianum, zitten aan de koffie en al pratend ontstaat het idee om iets te gaan organiseren voor de leerlingen van Marianum die in een bandje spelen. Na enig overleg blijkt dat het idee daadwerkelijk gestalte kan gaan krijgen. Er zijn namelijk véél leerlingen die muziek maken en in een bandje spelen.
Peppelfest
(Harreveld, Lichtenvoorde)
Peppelfest
Vriendengroep De Peppels is geïnspireerd door het Stadsgrachtenfestival in Harreveld. Ook zij moeten maar eens een muziekfestival organiseren, willen ze hun vakantie naar Salou in 2005 kunnen betalen. Op zaterdag 15 januari is de eerste editie dan daar. De bands Blinded, Blazt, F.F.E. en Lebber zorgen voor een succesvol festival: 350 bezoekers op de eerste editie is prima. De vakantie in Salou wordt vergeten want een herhaling kan natuurlijk niet uitblijven. Het jaar daarop wordt er groter uitgepakt.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: