Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Sharp End

Type: Band Genre: Metal, Rock

OPGERICHT: 2000OPGEHEVEN: 2011

BEZETTING:
Bouke Winters
Roel Penterman
Arjan van Uem
Hugo Verheij
Zang
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Sharp End is een punk-hardcore band, die aftakkingen als reggae, ska, blues, rock ’n roll en metal(core) combineert in verschillende nummers. Cross-over, maar dan Sharp-End-style. Live valt deze band het beste te omschrijven als een tornado bij zonlicht.

De mannen hopen zo veel mogelijk mensen te bereiken met hun muziek, maar snappen dat ze niet snel het mainstreampubliek zullen trekken. Sharp End heeft in 2005 een demo uitgebracht met vier eigen nummers.

DISCOGRAFIE

An Open Road
Release: 2008
 1. The Beginning of...
 2. A New End
 3. Find Your Destiny
 4. You\'re Gone
 5. Wasted My Time
 6. My Worst Enemy
 7. I Don\'t Want You
 8. Escape From Reality
 9. Better of Dead
 10. Together
 11. Till the End


VIDEO'S

OPTREDENS

Kleintje Keifestival
(Lichtenvoorde)
Kleintje Keifestival
Als opstap naar het Keifestival stelt het bestuur een muzikale wedstrijd in. Via een oproep in de regionale weekbladen wordt beginnende bandjes gevraagd om zich in te schrijven. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een geldprijs en een optreden op het jaarlijkse Keifestival. Maar liefst 150 aanmeldingen komen binnen! De eerste editie van Kleintje Kei vindt plaats in een aantal horecagelegenheden in Lichtenvoorde. Onder het oog en oor van vakkundige juryleden strijden twaalf bandjes om een plaats in de finale. Vier daarvan dringen door tot de finale. Bendover wint en opent het Keifestival 2003 met een spetterend optreden.
Kultuurkuur
(Lichtenvoorde)
Kultuurkuur
In juni 2006 staan er op het voormalig rugbyveld in Lichtenvoorde ruim 20 bands en acts. Variërend van theatersportgroep Sterke Bak, die ook voortkomt uit het jongerenwerk, tot bands als Groover, Orange Sunshine, The Bloody Honkies en Soulnerve. Het gehele programma ziet er als volgt uit: Muziek: Orange Sunshine, The Equalizers, The Bloody Honkies, Sharp End, Wax Flowers, Easy, Steel Nurse, QQ47, Seanpenn, Elister, Groover, Slagmoals, Soulnerve. Overige acts: B-Art (cabaret), Sharon Simon (cabaret), Sterke Bak (theatersport), Percussie Jam (jamsessie) en een mobiele halfpipe. Een bijzondere vermelding verdient de band Steel Nurse. Deze 17-koppige formatie bestaat uit zowel muzikanten met een lichamelijke beperking als muzikanten zonder beperking. Met speciaal voor hen ontwikkelde instrumenten worden vele bekende covers gespeeld. Het publiek en alle vrijwilligers zijn zeer enthousiast over het verloop van dit festival en meteen na de eerste editie wordt dan ook besloten door te gaan.
Marianumpop
(Groenlo)
Marianumpop
Eind 2003 ontstaat tijdens de pauze het idee om MarianumPop te beginnen. Sander Esselink en Rob Steuber, beiden werkzaam aan scholengemeenschap Marianum, zitten aan de koffie en al pratend ontstaat het idee om iets te gaan organiseren voor de leerlingen van Marianum die in een bandje spelen. Na enig overleg blijkt dat het idee daadwerkelijk gestalte kan gaan krijgen. Er zijn namelijk véél leerlingen die muziek maken en in een bandje spelen.
Punkpop
(Lichtenvoorde)
Punkpop
Punkpop ontstaat in 2004 door een groep vrienden die veel punkrockshows bezoeken. Omdat er in Lichtenvoorde vrijwel niks te doen is voor de punkrockliefhebbers, ligt het voor de hand om zelf iets te gaan organiseren. Aangezien een van de ouders een zaal heeft is de keuze snel gemaakt waar Punkpop zal worden gehouden, namelijk bij Café Hogenkamp. Op de eerste editie spelen twee bands: QQ47 en Last Warning en er komen zo’n 125 mensen op af.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: