Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Crystal Tears

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1983OPGEHEVEN: 1986

BEZETTING:
Benno Hummelink
Erwin Kuiper
Jurgen ten Have
Ruud Krabbenborg
Drums
Toetsen
Bas
Gitaar
LATERE LEDEN:
Sandra ten Have
Alexander Beets
Erik te Brake
Tom Holkenborg (JXL)
Zang
Saxofoon
Trompet
Gitaar

BIOGRAFIE

Zieuwent. Het bandje begint als de leden allemaal zo rond de 16 jaar zijn. Vrienden die samen muziek gaan maken. Eén op de oude gitaar van zijn vader, de ander op een huis-tuin-en-keuken orgel, de drummer op zijn eerste drumstel en de bassist op zijn eerste echte basgitaar. Er wordt geoefend in het fietsenhok bij Stienemans’ Herman, waar in de winter de handschoenen aan moeten vanwege de kou. Hier liggen de wortels van hun muzikale carrière. Zomers bij mooi weer wordt er wel eens buiten geoefend en dan komen er wel eens mensen uit het dorp kijken waar dat lawaai toch vandaan komt. Goede versterkers en microfoons, laat staan standaards, zijn er niet.

De gammele microfoons worden daarom provisorisch opgehangen aan de steunpalen van het fietsenhok. Het repertoire is eigen werk en covers. Hoogtepunt voor deze band is een optreden bij Bongers in Zieuwent voor de stichting Paaspop waar ze voor het eerst op een echt podium staan. De naam is dan inmiddels gewijzigd in By Accident. Verder is er een aantal optredens op fuiven in de buurt. Op het moment dat enkele leden naar verschillende steden uitvliegen om te gaan studeren houdt de band in 1986 op te bestaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: