Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Shad ’61

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1961OPGEHEVEN: 1972

BEZETTING:
André ten Holder
Jos Bosman
Marjan Boschker
Emile Wouters
Joop Werner
Zang/gitaar
Gitaar
Zang
Bas
Drums
LATERE LEDEN:
Jan ten Brinke
Frans Meulenbeek
Bas
Gitaar

BIOGRAFIE

Geïnspireerd door alweer The Shadows in de tijd van vetkuiven, nauwe broeken, puntschoenen en teenagershows. Als naam wordt in eerste instantie gekozen voor ‘Shadoogies’ ontleend aan hun nieuwe Shadowsversie van het welbekende lied ‘Jan daar ligt een kip in het water, shadoogie!’ Met een geleende trommel van de harmonie, twee omgebouwde Spaanse gitaren en een altijd warme soldeerbout wordt er opgetreden.

Op de setlijst staan uiteraard Apache en Knock on your door. Al gauw blijkt de naam te moeilijk voor de dorpsomroeper, die dan nog met de bel rondgaat om een optreden aan te kondigen! De boel afkorten blijkt de oplossing te zijn en Shad ’61 is een feit. Emile Wouters vertrekt in 1963 naar het buitenland en Jan ten Brinke neemt zijn plaats in. Heel wat zalen worden platgespeeld. Enkele feiten: City Centrum Groenlo: samen met Peter en zijn Rockets, Schützenhaus Bocholt: duizend man publiek plat bij Tulpen uit Amsterdam en La Bamba en veel optredens op de K.J.M. zolder. Na het vertrek van zangeres Marjan komt het einde in zicht. De overgebleven leden houden zich naast de gewone optredens bezig met het begeleiden van de koren in de populaire beatmis, maar in 1972 valt definitief het doek. Op de popreünies van 1979 in de Möllenkoare en jaren later in ’t Zwaantje is Shad ’61 ook van de partij.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: