Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

The Loc

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1966OPGEHEVEN: 1968

BEZETTING:
Frans Meulenbeek
Joop Tenten
Ferdi Geene
Jan Kolkman
Jan Manschot
Gitaar
Zang
Bas
Gitaar
Drums

BIOGRAFIE

Our Limited Corporation, afgekort OLC, is de oorspronkelijke naam van deze band, die aan de vooravond van de flower power is opgericht. Die naam doet echter teveel denken aan een biljartfabriek waarop gekozen wordt voor L.O.C. ofwel The Loc. Op zeer eenvoudige versterking worden nummers van Stones, Beatles, Animals en Yardbirds gespeeld. Zanger Joop Tenten blijkt een grote fan van zijn idool Mick Jagger.

Hij beschikt echter nog niet over diens performance. Joop is zo verlegen dat hij met de geschreven teksten in de hand, met de rug naar het publiek gekeerd, in de microfoon krijst. Hij toont zijn gezicht alleen aan drummer Jan manschot die onverstoord doorbatert. Een en ander neemt niet weg dat The Loc regelmatig optreedt. Hans Bennink haalt ze naar de vermaarde beatclub Gloria. Later speelt de band in de KJM (de Pick) bij de toneelvereniging, op zolders en zelfs in het Arnhemse Musis Sacrem voor de verpleegsters van een ziekenhuis. The Loc verdwijnt net zo geruisloos van het toneel als het ontstaan van de band. De leden van de groep zien we later wel terug in veel succesvolle(re) formaties.

FOTO'S

OPTREDENS

Reunie popgroepen
(Lichtenvoorde)
Reunie popgroepen
Het is Kerstmis 1978 als ik word benaderd door Theo te Brinke. Die loopt al een tijdje rond met het idee om een reünie voor oud-Lichtenvoordse popgroepen, helpers en managers te organiseren. Volgens Theo is er wel belangstelling voor zoiets onder de popmuzikanten. Hij ziet echter geen mogelijkheid om dit in z’n eentje te organiseren, vandaar het verzoek aan mij om hem hier bij te helpen. Volgens Theo hebben wij (de Groepengroep) de ervaring en de middelen om een reünie te organiseren. Ik leg dit voor aan de overige leden van de Groepengroep, Roland Bonsen, André te Molder, Ferdinand Hulshof, Gerard Hillen, Guido Wolters en Eric Doppen en die zien het wel zitten.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: