Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Garden Selection

Type: Band Genre: Drive-in

BIOGRAFIE

Het is 1970 en het plaatjes draaien op fuiven en in zalen wordt steeds populairder. Laurens Kolkman (Lendering) heeft als hobby het bouwen van versterkers en geluidsboxen. Zijn broer verzamelt singletjes en wil daar iets mee. Hij richt met een paar vrienden, Jos Knippenborg en Willie Hummelink, een drive-in show op. Ze noemen zich Garden Selection, want een van hen zit namelijk op de tuinbouwschool. Jos Knippenborg heeft de vlotste babbel en is dus de diskjockey, Willie draait de plaatjes en de broers Jos en Laurens verzorgen het technische gedeelte.

Eerst wordt er alleen in Romantica (zaal Bongers) gedraaid. Daar wordt een behoorlijke bekendheid opgebouwd. Garden Selection wordt steeds professioneler wat betreft de apparatuur en het functioneren ervan, zodat ze gevraagd worden in de hele Achterhoek op fuiven en feesten. Hoogtepunt is een optreden bij Eddy Becker, dé NCRV televisie-en radiomaker van dat moment. Na een aantal jaren, het is dan 1974, stoppen de heren er mee. Studie, dienstplicht en werk hebben voorrang. Alle apparatuur en de naam worden overgenomen door Black Fire, bestaande uit Laurens en Paul Knippenborg, Henk ten Bras en Joost van de Meij. Deze jongens gaan op dezelfde voet verder en vestigen en passant nog even een duurrecord van 100 uur platen draaien in de Woage in Halle. Na vijf jaar valt ook voor hen het doek definitief.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Over De Top Festival
(Lichtenvoorde)
Over De Top Festival
Kultuurkuur beleeft in 2009 zijn laatste editie. Het festival wordt te groot en Jongerenopbouwwerk Lichtenvoorde/Groenlo kan de kosten niet meer dragen. De organisatie, die bestaat uit een groep enthousiaste jongeren, wordt aangespoord op eigen krachten verder te gaan met het organiseren van evenementen. Dyon Temming, Talie Wijlens en Roel Stoltenborg richten een eigen stichting op. Stichting DIDK staat voor stichting ‘Dol in de Kop’, maar naar de buitenwereld wordt Stichting ‘Dit is dan Kunst’ gecommuniceerd om toch enigszins professioneel over te komen. Er wordt een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers aangetrokken en in 2010 word het Over De Top Festival geboren.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: