Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Hard en Ciel

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1995OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Ceciel Kolkman
Carlo van den Putte
Ruud Kolkman
Tom Holkenborg
Martin Hummelink
Jos Kolkman
Bennie Holkenborg
Teun Wassink
Ineke Kolkman
Guus Hummelink
Jolanda van de Putte
Zang
Bas
Gitaar
Gitaar
Gitaar
Gitaar/zang
Saxofoon
Toetsen
Bas
Drums
Zang

BIOGRAFIE

Wat brengt zoveel mensen bij elkaar in een band? Het plezier om samen muziek te maken en één avond in de week je hoofd weer helemaal leeg te maken van alle dagelijkse beslommeringen. Bij de oprichting heeft de een jaren ervaring in verschillende bandjes en de ander heeft nog nooit een instrument aangeraakt. Er wordt een oefenruimte gebouwd en als die klaar is wordt er iedere donderdag gerepeteerd.

Meestal is iedereen aanwezig en zo niet, dan blijven er genoeg over om alsnog wat te spelen. De band heeft een paar jaar zelfs twee bassisten (Carlo van den Putte verruilt Hard & Ciel voor Fiscuzz). Het repertoire bestaat uit covers van Anouk tot Hendrix en van The Dandy Warhols tot Brood. De ene keer wordt het origineel zo dicht mogelijk benaderd terwijl een ander nummer in een geheel nieuw jasje wordt gestoken. Optredens liggen niet voor het oprapen voor zo’n groot gezelschap; er is nogal een groot podium nodig en veel apparatuur. Toch speelt de band op een aantal kermissen, motortreffens, feesten, de Lechenvoordsen Aovend en op het jaarlijkse Hard & Ciel feest in een tent naast de oefenruimte. Ook wordt medewerking verleend aan het 75-jarig jubileum van de Zieuwentse harmonie ‘The Night of Zöwent’. Na tien jaar bestaat de band nog steeds en komt af en toe uit de oefenruimte om op te treden, want dat is én blijft het leukst.

OPTREDENS

Motor Club Marienvelde
(Marienvelde)
Motor Club Marienvelde
Het is 1991 en de kerk in Mariënvelde is toe aan een grondige restauratie. Het kerkbestuur roept alle verenigingen die het dorp rijk is op, om op een of andere manier geld in te zamelen. De motorclub Mariënvelde, de MCM, wil zich van haar goede kant laten zien, want dat is een kant waaraan velen uit het dorp twijfelen. Men organiseert een motorweekend met afsluitend op zondag een autocross en een crazy-cross. Voor het motorweekend wordt een aantal bevriende clubs uitgenodigd voor een weekend toeren, ouwehoeren en bier drinken. Massaal wordt er gehoor gegeven aan de uitnodiging en ook de zondag met de auto- en crazy-cross wordt door duizenden mensen bezocht.
Night of Zowent
(Zieuwent)
Night of Zowent
Muziek speelt al jaren een grote rol in Zieuwent. Vele verenigingen binnen het dorp geven door muziek hun invulling aan cultuur en ontspanning. Zo ook de Harmonie Zieuwent/Mariënvelde. In augustus 1929 wordt de vereniging opgericht en zij groeit uit tot een actief orkest met meer dan 60 leden. De vereniging staat altijd open voor nieuwe uitdagingen en gaat die ook aan. Een hoogtepunt is het 75 jarig jubileumconcert: “The Night of Zöwent”.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: