Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Audrey Scholte van Mast

Type: Band Genre: Overige

OPGERICHT: 1980OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Audrey Scholte van Mast
Overige

BIOGRAFIE

Als 7-jarig meisje begint ze met zingen bij het kinderkoor van de Calixtuskerk in Groenlo. Het koortje staat onder leiding van Frans Tank, die op het moment dat Audrey in groep 7 komt, meester Tank wordt. Ze mag een solo zingen en tijdens het speelkwartier kan ze bij hem aan het orgel in de klas oefenen. Eenmaal op de middelbare school stapt Audrey over naar het Groenlo’s Jongerenkoor.

In eerste instantie om dwarsfluit te spelen in het combo van het koor en wat later om ook solo’s te zingen. Ze leert Mark Ebbers kennen en diens broertje Tim en dat betekent vaak samen muziek maken. Mannenzangvereniging Inter Nos heeft op een gegeven moment een jubileum te vieren en organiseert daarom een soundmixshow in City Lido. Daar aan meedoen, dat lijkt Audrey wel wat en samen met Tim Ebbers neemt ze in de studio van Walter Niënhuis het Bonnie Raitt nummer 'The dimming of the day' op band op. De tape wordt ingestuurd, Audrey uitgenodigd en ze eindigt als tweede. Waarmee je overigens ook heel beroemd kunt worden. Dat zal blijken! Het zijn ook de hoogtijdagen van Hennie Huisman's soundmixshow en Audrey denkt: "Wat ik in Grolle kan, kan ik ook in Aalsmeer!" De tape wordt opgestuurd naar Joop van den Ende en na een half jaar(!) belt de redactie van de soundmixshow, dat Audrey mee mag doen aan de voorrondes, maar alleen als ze 'Sail away' van Enya doet. 'The Dimming of the day' vindt men op de Aalsmeerse redactie niet commerciëel genoeg en ze hebben er ook geen orkestbanden van! Audrey weigert. Ze wil graag meedoen, maar dan alleen als Bonnie! Een week later wordt ze gebeld met de vraag of ze, als Bonnie, dan zélf voor een gitarist kan zorgen. Audrey vraagt Tim Ebbers en Onno Zijdel uit Groenlo om het gitaarwerk voor hun rekening te nemen en gedrieën gaan ze meerdere keren naar Aalsmeer. Drie maal voor een voorselectie en daarna nogmaals voor de uiteindelijke opname. Audrey wint die keer. Dat betekent dus voor de vijfde maal richting westen voor de live-uitzending van de grote finale en Audrey doet waar ze goed in is: de sterren van de hemel zingen en tweede worden! Na de soundmixshow volgen hier en daar wat optredens en tijdens een van deze optredens ontmoet ze Rob Heuvelink. Samen met hem repeteert ze en al gauw wordt het tweetal versterkt door Peter Reijrink, ook op gitaar en Henny ten Brinke op drums. Samen vormen ze 'Zuid'. Later worden de baspartijen ingevuld door Mark Braad en als die stopt, neemt Tim Ebbers de bas over. Samen met Rob wint Audrey nog een talentenjacht in Harderwijk, waar ze ook worden opgemerkt door een platenlabel genaamd Black Cat. Ze hebben samen met hen een opname gemaakt voor een singletje, het nummer 'The River' van Joni Mitchell. Nooit uitgebracht echter, omdat de ideeën nogal sterk uiteen liepen. Audrey maakt nog regelmatig muziek samen met Rob en dan voornamelijk tijdens huwelijksinzegeningen in de kerk of in het gemeentehuis. Ook spelen ze met 'Zuid' nog regelmatig als de gelegenheid zich voordoet. Nu is ze vooral druk met haar gezinsleven en een bijna afgeronde studie. Toch zullen muziek en zingen altijd een grote rol blijven spelen in huize Heuvelink-Scholte van Mast. Hoe en waar dan ook.

VIDEO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: