Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Bendover

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 2000OPGEHEVEN: 2007

BEZETTING:
Imre Berki
Derio Geelink
Walter Hummelink
Dick Grooten
Zang/gitaar
Gitaar
Drums
Bas
LATERE LEDEN:
Robert Nijhuis
Paul Wallerbos
Dick Grooten
Fedor Marneef-Janssen
Drums
Bas
Drums
Bas

BIOGRAFIE

Groenlo. Vlak na de laatste Lolliepop die Imre en Dick Grooten hebben georganiseerd in 2000, is bENDOVER opgericht. Berki krijgt, mede doordat hij stopt met de organisatie van Lolliepop, weer wat meer tijd. En die tijd gaat hij samen met de andere bandleden steken in het maken van muziek. Al snel ontstaat het idee om een band te gaan vormen, bENDOVER.

De bandnaam is een afgeleide van de Engelse pornokoning Ben Dover, die zijn naam natuurlijk ook heel bewust heeft gekozen. De band staat garant voor een heel stevig en hard stukje muziek. Zelf omschrijven ze hun muziekstijl als ‘surftrashsixtiesgaragerock’nroll’ en worden ze beïnvloed door bands als The Stooges, The Oblivians, The Cramps en The Mummies. Door de verschillende bandwisselingen duurt het zo’n anderhalf jaar voordat de band ook daadwerkelijk de bühne betreedt. Het debuut vindt plaats in februari 2002 bij PamPam in Groenlo. Imre en Dick staan vervolgens ook nog twee keer op ‘hun’ oude Lolliepop: in 2002 en 2003. Het laatste jaar spelen ze nog verscheidene keren met The Bloody Honkies. Maar in maart 2007 valt helaas het doek voor bENDOVER en heeft de band zijn laatste optreden bij N-Joy in Vreden.

VIDEO'S

FOTO'S

OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.
Kleintje Keifestival
(Lichtenvoorde)
Kleintje Keifestival
Als opstap naar het Keifestival stelt het bestuur een muzikale wedstrijd in. Via een oproep in de regionale weekbladen wordt beginnende bandjes gevraagd om zich in te schrijven. De winnaar van de wedstrijd wordt beloond met een geldprijs en een optreden op het jaarlijkse Keifestival. Maar liefst 150 aanmeldingen komen binnen! De eerste editie van Kleintje Kei vindt plaats in een aantal horecagelegenheden in Lichtenvoorde. Onder het oog en oor van vakkundige juryleden strijden twaalf bandjes om een plaats in de finale. Vier daarvan dringen door tot de finale. Bendover wint en opent het Keifestival 2003 met een spetterend optreden.
Lolliepop
(Groenlo)
Lolliepop
Begin jaren ’90 vatten twee vrienden het plan op om iets te gaan organiseren op Koninginnedag, er moet maar eens wat meer gebeuren in Groenlo. Imre Berki en Dick Grooten krijgen het idee om een popfestival te gaan organiseren. Ze verzinnen de naam Lolliepop, een herkenbare en opvallende naam voor een festival. Het doel is om op Koninginnedag in Groenlo meer leven in brouwerij te brengen en tegelijkertijd meer optreedmogelijkheden te creëren voor bestaande dan wel beginnende bands. Enthousiast worden er plannen gesmeed. Met deze plannen gaan de heren naar de gemeente en politie. Beide instanties blijken geen bezwaren te hebben. Als de organisatie zich aan een aantal voorwaarden houdt, krijgt ze toestemming om het festival te organiseren. En zo vindt op Koninginnedag 1993 de eerste editie van Lolliepop plaats, in en om de muziekkoepel op de Malibaan.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: