TVL Disco

Uit een oud persbericht: GROENLO – Vincent Nijhof uit Lichtenvoorde bleef er bepaald rustig onder. Gelaten liet hij de hulde van Jos Tiggeloven uit Meddo over zich heen gaan. Een platenbon mocht hij in ontvangst nemen en bovendien kreeg hij de mededeling dat hij op 1 maart a.s. in de Smeltkroes in Ulft mag deelenemen aan de provinciale disc-jockey wedstrijden.

Vincent Nijhof was eerste geworden in de discjockeywedstrijd die vrijdagavond in hotel De Pauw werd gehouden en waarvan het KPJ-kringbestuur de presentatie had. Het Kringbestuur wil wat meer gaan doen aan de creatieve vorming van de jeugd. In het verleden werden al verschillende culturele middagen gehouden. De laatste jaren zijn daar wedstrijden op creatief gebied bijgekomen. Dit jaar kwamen daar de discjockeywedstrijden bij. Feitelijk zouden deze worden gehouden op de creatieve middag die binnenkort gehouden wordt door het kringbestuur in het Vikki-centrum in Groenlo. Voor deze middag is er al een overladen programma, zodat het kringbestuur liever een aparte avond aan deze wedstrijd wilde besteden. Dit was ook goed gezien, want de wedstrijd heeft meer dan 2 uur in beslag genomen. Zes presentators uit de kring traden aan: Stef Wolterink uit Meddo, Ben Wopereis uit Harreveld, Jos Bosker uit Vragender, Vincent Nijhof uit Lichtenvoorde, Guus Snijders uit Groenlo en Arie Harbers uit Lievelde.

Presentatie:
Heel wat jongeren van de diverse afdelingen van de KPJ uit de kring in Groenlo hadden al tijdig een plaatsje gezocht in hotel De Pauw. Het kon er wel eens druk worden. Dat was ook zo. Het moet gezegd worden dat door de deelnemers veel zorg werd besteed aan de presentatie. Ook de keus van het programma sprak de jeugd wel aan, zodat elk optreden met een daverend applaus werd afgesloten. De deskundige jury had het dan ook lang niet makkelijk bij de beoordeling van de kandidaten. De zaal hielp daarbij een handje, want het applaus was ook een graadmeter bij de bepaling van de uitslag. Voorts werd gelet op de keus van het programma en op de presentatie.

Rond half elf maakte de jury de uislag bekend. Jos Tiggeloven deelde de prijzen uit. Hij deed dat door ’n knallende microfoon. Eerste werd Vincent Nijhof uit Lichtenvoorde, op de voet gevolgd door Guus Snijders uit Groenlo en Arie Harbers uit Lievelde. Vincent Nijhof gaat nu zijn geluk in de Smeltkroes beproeven en ook daar zal hij hoge ogen gooien met de draaiende schijf en zijn vlotte presentatie.
Deel deze pagina: