The Strings

De band ontstaat na een showmiddag in zaal De Industrie waar de Selvera’s optreden. Er wordt gerepeteerd in het schuurtje van de familie Weeber op Op den Akker in Lichtenvoorde. Het repertoire is instrumentaal en op dat moment scoort dat erg goed. Vooral door populaire bands als The Shadows en The String Alongs. Gitarist Toon ‘Arthur’ Weeber doet er alles aan die specifieke sound te benaderen.

De apparatuur bestaat uit twee zelfbouwversterkers van 10 Watt waarop twee radioluidsprekers zijn aangesloten. Na vier weken hard repeteren laat de band van zich horen op een wekelijkse talentenjacht annex teenagershow en sleept tot zijn eigen verbazing meteen de eerste prijs in de wacht. De prijzenkast wordt daarna al snel te klein en als een van de weinige bands krijgt Arthur en zijn Strings zelfs reiskosten vergoed voor een optreden.

Op uitnodiging van dansschoolhouder Kaak spelen The Strings met veel plezier in diens dansscholen in Lichtenvoorde en Gendringen. In 1963 stopt de band er mee omdat de bassist onder de wapenen moet. Een opvolger is in de buurt niet te vinden. Dat is heel jammer want meteen daarop volgt een heuse uitnodiging voor het populaire radioprogramma ‘Amateurs, de microfoon is voor u’. In de jaren tachtig begint het toch weer te kriebelen en met Toon Weeber, Jan ten Brinke en de nieuwe leden start een succesvolle opleving die tot op heden voortduurt, zij het op bescheiden schaal.

Na het overlijden van Toon Weeber besloten de overgebleven leden door te gaan en komen om de twee weken nog steeds samen in de oefenruimte te Varsseveld. Arthur verdween en dus bleef The Strings over. Het programma is vooral naar de jaren '60 gericht.

Opgericht: 1961 - Opgeheven: 1963. In de jaren ’80 heropgericht • Bezetting: Toon Weeber (sologitaar), Jan Toebes (gitaar), Jan te Brinke (bas), Toon Snijder (drums) • Latere leden: Piet Giesen (gitaar), Leo Hoenderboom (drums), Annelies Spieker (zang)

Huidige bezetting: Piet Giesen (Gitaar & zang), Annelies Spiekker (Gitaar & zang), Leo Hoederboom (Drums), Jan ten Brink (Bas & zang)
Deel deze pagina: