The Liquor Store

In 1980 beginnen de drie voetbalvrienden Mark, Gerben en Ronald een band ‘Special Treatment’. Ze zijn dan zo rond de 13 of 14 jaar. Anderhalf jaar later komt de broer van Gerben, Wilbert, basgitaar spelen en worden onder de naam ‘La Scream’ eigen nummers gemaakt à la Joy Division, The Cure, maar vooral à la The Cocteau Twins. Lekkere, soms een beetje zweverige, melancholische gitaarpop.

Ze doen direct mee aan de Grote Prijs van Nederland georganiseerd door de Vara en sturen een demo naar de Wilde Wereld, een radioprogramma van VPRO's Bram van Splunteren. Bram is onder de indruk van de jongens uit Lichtenvoorde en draait o.a. de nummers ‘The Road is so far’ en ‘Butterfly’ in zijn programma. Daarnaast promoot hij de band bij Virgin Records in London. De jongens, net 15 jaar oud, zijn onder de indruk van alle aandacht, maar genieten vooral van alle optredens door heel Nederland. Na ongeveer twee jaar spelen zijn ze toe aan een andere, minder zweverige muziekstijl. Wel in dezelfde bezetting overigens.

Ze willen iets meer lol op het podium en voor het publiek. Wilbert neemt de zang over van Gerben en ze slaan de weg van de ‘Cow Rock’ in. Optredens zijn snel geregeld. Weer wordt de weg naar de Vara's Grote Prijs gevonden en de band krijgt in Enschede direct de publieksprijs. Ze spelen weer door het hele land. The Liquor Store is regelmatig in Den Haag, Amsterdam, Nijmegen en Arnhem op diverse podia te vinden. Verder worden ze bij diverse radioprogramma's uitgenodigd. Vanwege studie en een maatschappelijke carrière stopt de band begin jaren ‘90.


Opgericht: 1980 - Opgeheven: 1991
Bezetting: Gerben Eskes (gitaar/zang), Mark Scholten (drums), Ronald Eekelder (gitaar), Wilbert Eskes (zang/bas)
Deel deze pagina: