Premium

Premium is opgericht in het jaar 2001 en bestond toen volledig uit muzikanten uit het wonderschone Achterhoekse plaatsje Harreveld, destijds met opgericht met zanger Harm Lankveld, gitarist Helmut Esseling en drummer Martijn Kolkman. Men begon covernummers te repeteren in een plaatselijke horecagelegenheid. Nadat Premium een avondvullend repetoire ingespeeld had, werd het eerste optreden een feit. Hiervoor werd uitgeweken naar Metropool van Nederland, Barlo. Bij café de Domme Aanleg werden de eerste noten gespeeld voor een groot publiek. Ze merkten dat de klanken aansloegen en besloten er een gevolg aan te geven.

Meerdere optredens volgden er in de regio op festivals, live-radio, kermissen en andere feesten; Premium kreeg regionale bekendheid. Na wat wisseling in de band (Luuk Penterman nam de taken van Harm Lankveld over) bleek een eerste optreden in de nieuwe formatie een klinkend succes. In het Aaltense jeugdcentrum Atlantic werd in januari 2005 de Podiumprijs Atlantic 2005 georganiseerd. Na een vlekkeloos optreden werd de kersverse formatie unaniem door de jury uitgeroepen tot winnaar! Een goed begin…..

Finale Clash of the Coverbands In dat zelfde jaar 2005-2006 drong Premium door tot de finale van The Clash of the Coverbands. Wat begon als leuke optredens in ’t Pakhuus in Silvolde, (waar publieks- en juryprijzen in de wacht werden gesleept) eindigde later in supervette shows in Tivoli Utrecht en zelfs popwalhalla Paradiso in Amsterdam. Dankzij de prima prestaties in de voorrondes, maar vooral ook door de ondersteuning van de aanhang uit de Achterhoek, belandde Premium uiteindelijk in de landelijke finale in Studio 22 te Hilversum (o.a. bekend van Idols). Voor een volle bak (3000 bezoekers waaronder 150! meegereisde fans) werd in Hilversum een groot feest gebouwd. Een onvergetelijke ervaring die menigeen zich nog lang zal herinneren!

Night of the Premiums Dankzij de resultaten in de Clash kreeg Premium volop naamsbekendheid in de Achterhoekse coverscène. De band heeft inmiddels op allerlei feesten en kermissen gespeeld en steeds gaat het dak er gegarandeerd af! Dit was ook het geval tijdens het Lustrumfeest in maart 2006 bij dancing de Radstake in Varsseveld. De meer dan duizend toegestroomde bezoekers zagen optredens van bevriende muzikanten (Fish Fever en St. Agatha) en een exclusief optreden van Premium met gastmuzikanten!

Daarnaast zijn er allerlei verschillende samenwerkingsprojecten geweest zoals Royal Dutch Doc Rock in Lichtenvoorde (Koninginnedag 2005 en 2006 samen met De Swingende Infuustoeters) en Ssst Agatha (twee jublieumconcerten van de Harreveldse harmonievereniging St. Agatha waar rock klassiek ontmoette). Daarnaast heeft Premium al eens in het voorprogramma gestaan van Barry Hay.

Het moge duidelijk zijn, Premium is er om alle daken (en tentzeilen) eraf te spelen! Het doel van de band is dan ook om van elk feest een ongekende happening te maken!

Deel deze pagina: