Lebber

Eigen werk, Nederlandstalig zoals ‘Lief barmeisje’, ‘Eenfout’ en ‘Water & Vuur’ en bewerkte covers zoals ‘Let Me Enter Teeuws You’. Tijdens een avond doorzakken besluiten zes vrienden instrumenten te kopen en dan bij elkaar te gaan zitten muziek maken. Een te grote bek zorgt er voor dat vijf weken later het eerste optreden voor de deur staat en dat er van dat zitten weinig terecht komt.

In de ELNA is dat eerste optreden al meerdere keren aangekondigd, dus moet men door! Vriend nummer zeven, Roy, krijgt ook lucht van de nieuw geformeerde band en benoemt zich per sms tot gitarist, waarmee meteen ook de naam van de band een feit is: Lebber. Dat staat dan voor Lichtenvoordse Eerste Boy Band En Roy. Al snel blijkt dat het geluid dat de jongens produceren vrij weinig parallellen vertoont met dat van echte boybands als Take That en The Backstreet Boys. Op hun eerste optreden wordt dit duidelijk bevestigd. Dat optreden gaat echter met zoveel plezier en geouwehoer gepaard, dat besloten wordt om dóór te gaan.

Al snel volgen aanvragen voor meerdere optredens en tot hun eigen verbazing begint het muzikaal te klikken en klinken. De ‘boys’ zijn met stomheid geslagen wanneer er uitnodigingen volgen om te spelen op het Keifestival en Paaspop. In augustus 2005 is er een optreden op het Burenfeest. Een single, getiteld ‘Lief barmeisje’ volgt en het liedje groeit zowaar uit tot een lokaal hitje.

Bezetting: Roy Alofs (gitaar), Wouter Engelbarts (bas), Marcus Harbers (mondharmonica/ percussie), Jaap Huinink (gitaar/zang), Koen Knufing (toetsen), Jochem Kox (drums), Thijs Oolthuis (zang). Latere leden: Jochem Kox (gitaar), Martijn Verhoeven (drums/zang)
Deel deze pagina: