Deanmoore

Al bij het derde optreden won de band de Orkaan van het Oosten, vanuit Hilversum kregen ze het verzoek een single op te nemen en ze wonnen een photoshoot. Al met al een goede start voor een veelbelovend vervolg. De muziek kenmerkt zich door veel dynamiek. Veel afwisseling tussen keiharde rock en rustigere passages en minstens zoveel tempo- en maatwisselingen. Toch klinkt het niet gezocht of vreemd. De stijl is een mix van rock en punk waarbij her en der een vleugje metal is te ontdekken.

In 2008 worden de plannen gesmeed om een EP op te gaan nemen. De EP wordt door de band zelf opgenomen, afgemixed en ook de lay-out wordt door de leden zelf verzorgd. De ‘Do it Yourself’ mentaliteit zorgt ervoor dat alles zo gaat zoals ze zelf willen. De eerste bevalling krijgt de naam ‘When Everything Seems Familair’. Deze naam doet beroep op het feit dat de band al bij de eerste paar repetities sterk het gevoel heeft alsof ze al jaren bestaan. De EP heeft enkel als doeleinde om de band te promoten en het boeken van optredens te vergemakkelijken.

Het schrijven van nieuwe nummers gaat op zo’n hoog tempo, dat de eerste EP nog maar nauwelijks klaar is, de nieuwe plannen voor opnames alweer op de plank liggen. In 2011 released Deanmoore hun eerste cd genaamd "Caught in the Moment" en op dit moment (september 2013) is de band druk bezig met het opnemen van een nieuwe EP die snel uitgebracht zal worden.

Na 1,5 jaar niet te hebben opgetreden (Paaspop 2012) zal de band op Roomse Herrie voor het eerst uitsluitend het nieuwe materiaal ten gehore brengen.

Bezetting: Nils Wiegerinck (zang/gitaar), Harmen Stortelder (bas), Roel Stoltenborg (drums)

Deel deze pagina: