Black Out

Op een fraaie zaterdagavond in juni 1973 openen Bertus en Bertie Beernink, Willem Hillen en Rinus te Kronnie hun bar/disco Black Out. Het leegstaande en vervallen veeschuurtje van boer Smeitink, gelegen aan een zandweg in Vragender, is daartoe eerst grondig opgeknapt. Het resultaat mag er zijn. Van hun laatste geld worden nog gauw wat Top-40 hits gekocht, de legerhaspel wordt uitgerold naar de boerderij van Smeitink en het feest kan beginnen.

Iedere zaterdagavond en zondagmiddag voorzien ze duidelijk in een behoefte. In juni 1977 verhuist de hele handel naar de kelder van café Wolterink in Vragender. Bennie Wolterink achter de tapkraan, Rinus en Bertus achter de draaitafels. Nieuwe medewerkers worden aangenomen: Jos Garstenveld, Bennie Oonk, Johan Damkot, Burkhard Heinrich en Juan Elferink. Nieuwe diskjockeys: Henk en Jan Oonk, Pieter Steentjes en Jan Bulthuis. In de zaal boven de disco zijn ook regelmatig succesvolle live-optredens.

Regionale sterren, als Planet Wave uit Corle met o.m. ex-Free Sense drummer Tonny Kamperman, maar ook landelijk bekende sterren. Zo is er in september 1983 een optreden van Powerplay. In oktober 1985 treden De Amazing Stroopwafels op in de kelder ter gelegenheid van het 12-jarig bestaan en in januari 1986 Boom Boom Mancini met als voorprogramma de Aaltense Far Pavillions. Het aantal bezoekers blijft maar groeien en Black Out wordt te groot en dat wordt in maart 1989 haar ondergang. Opgericht: 1973 - Opgeheven: 1989
Deel deze pagina: