Abraxas

Het begint allemaal met de naam Maif, maar deze naam wordt in 1974 met de komst van toetsenist Henry Wolters veranderd in Abraxas. René Wessels heeft Maif dan al verlaten, want in die tijd verandert het geluid van de coverband aanzienlijk in positieve zin. De wat oubollige hoempapa-rock die tot dan toe wordt gespeeld krijgt een flinke impuls door het jonge orgeltalent uit Harreveld.

De groep waagt zich zelfs aan ‘Child in Time’ van Deep Purple, met een krakend quasi Hammondgeluid. De hoge stem van frontman André Wessels leent zich prima voor de coupletten van deze wereldhit, maar in de uithalen aan het einde krijgen de oren het soms zwaar te verduren. Er wordt van tijd tot tijd opgetreden op feesten in de Möllenkoare, op de LTS en in het dorpshuis van Harreveld. Zelfs de Bonifaciuskerk is op een zondagmiddag het podium, in samenwerking met een zangkoor. In 1976 vertrekken drummer René en toetsenist Henry naar Fragile. Abraxas blijft met drummer en zanger Louis ‘k.i.’ Stortelder verder musiceren, maar ook Vera moet veel tijd in haar studie steken en haakt eveneens af. Exit Abraxas.

Bezetting: André Wessels (zang/gitaar), Clemens Wessels (bas), René te Molder (drums), René Wessels (gitaar), Henry Wolters (toetsen)
Latere leden: Vera Schüller (zang/gitaar), Louis Stortelder (drums), Eric Roelofsen (orgel/trompet)
Deel deze pagina: