The Strangers

The Strangers zijn ontstaan vanuit De Notenkrakers uit Zieuwent. Alle bandleden zijn autodidact en kunnen geen noot lezen. Hun eerste optredens krijgen ze aangeboden door The Evening Stars. De Stars spelen een tijdlang niet, omdat bandlid Joop Kolkman op tragische wijze is verongelukt met zijn auto. The Evening Stars last een rouwperiode in, speelt niet en zoekt vervanging. Als het voor The Strangers allemaal een beetje begint te lopen met optredens, wordt al het verdiende geld in apparatuur gestoken.

Die wordt gebouwd door Herman IJzereef, de man die zelfs van een koplamp van een fiets een microfoon kan maken. Ook bouwt hij echo-apparatuur en versterkers met lampen. Later wordt er grof geld verdiend. Men speelt drie keer per week, naast het vaste werk, op kermissen, dansavonden, bruiloften en partijen. The Strangers kosten in die tijd Fl. 265,- per dag voor drie man overdag en vijf man ‘s avonds.

Het repertoire is Nederlands- en Engelstalig, maar ze schuwen ook de Franstalige nummers van bijvoorbeeld Adamo niet, al hebben ze geen idee waar het over gaat. In 1971 stopt de band, omdat er nu maar eens echt gewerkt moet worden. Onlangs hebben ze, na 35 jaar, de koppen weer bij elkaar gestoken, om alsnog hun muziek op te nemen en dus vast te leggen. Voor zichzelf en het nageslacht.

Bezetting: Tonnie Weykamp (trompet/saxofoon/zang), Tonnie ‘Brammetje’ Bremer (gitaar/trompet), Hennie Breukers (drums), Hennie Heutinck (hammondorgel), Tonnie Heutinck (zang) • Latere leden: Wim Wellink (drums)

Deel deze pagina: