The Bloody Honkies

In januari 2003 worden The Facials opgericht. De band speelt een mix van covers van o.a. The Red Hot Chili Peppers en is ook druk bezig met het schrijven van eigen werk. Ze worden gevraagd om op Kleintje Keifestival te spelen en hierna begint het serieus te worden. The Facials veranderen in mei 2005 hun naam in The Bloody Honkies. The Bloody Honkies schrijven een hoop eigen nummers en worden steeds meer gevraagd voor optredens.

Uiteindelijk komen ze in ‘Club 3voor12’ te staan en worden ze live uitgezonden op 3FM. “Wij komen uit Lichtenvoorde, dat ligt dicht bij Zieuwent” preekt Lawrence Mul de ether in. Op dat moment aanwezig is 3FM dj Eric Corton. Hij is waanzinnig enthousiast over het optreden van de band en biedt hun gratis zijn opnamestudio aan. Hier zullen Eric en zijn geluidstechnicus de opnames kostenloos afmixen. Eric regelt ook een aantal belangrijke optredens voor de band, waaronder het Noorderslagfestival in Groningen. De band wordt door de aanwezige pers met vijf sterren gerecenseerd! Boekingsbureau’s, programmeurs en platenlabels springen direct na het optreden de bühne op om de band uit te nodigen voor een gesprek. Zelfs lang na Noorderslag worden ze nog benaderd door de vele hoge heren in de muziekindustrie. Er wordt een documentaire gemaakt die op de VPRO wordt uitgezonden, de website 3voor12 neemt verschillende concerten op en zet hiervan zowel audio- als videomateriaal op het internet.

De cd ‘Gospel of The Bloody Honkies’ wordt afgemixed, maar de band is niet tevreden over het resultaat en besluit de schijf niet uit te brengen. De eerste cd moet perfect zijn en daarom besluiten ze om opnieuw de studio in te duiken. Na Noorderslag komen de optredens van alle kanten aanwaaien. Ze spelen o.a. in Paradiso als supportact van Wolfmother, in Tivoli als supportact van The Datsuns, ze staan op Paaspop in Zieuwent, het Bevrijdingsfestival in Wageningen en de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Maar daar blijft het niet bij, de band gaat in zee met boekingsbureau ‘Rock ’n Roll Highschool’, die voor vele optredens zorgt, en is druk in gesprek met verschillende platenlabels om financieel gesteund te worden voor het uitbrengen van het debuutalbum.

Bezetting: Tom Hoekman (drums), Clemens Mul (bas), Lawrence Mul (zang), Wout Kemkens (gitaar)

Deel deze pagina: