Shad 61

Geïnspireerd door alweer The Shadows in de tijd van vetkuiven, nauwe broeken, puntschoenen en teenagershows. Als naam wordt in eerste instantie gekozen voor ‘Shadoogies’ ontleend aan hun nieuwe Shadowsversie van het welbekende lied ‘Jan daar ligt een kip in het water, shadoogie!’ Met een geleende trommel van de harmonie, twee omgebouwde Spaanse gitaren en een altijd warme soldeerbout wordt er opgetreden. Op de setlijst staan uiteraard Apache en Knock on your door. Al gauw blijkt de naam te moeilijk voor de dorpsomroeper, die dan nog met de bel rondgaat om een optreden aan te kondigen!

De boel afkorten blijkt de oplossing te zijn en Shad ’61 is een feit. Emile Wouters vertrekt in 1963 naar het buitenland en Jan ten Brinke neemt zijn plaats in. Heel wat zalen worden platgespeeld. Enkele feiten: City Centrum Groenlo: samen met Peter en zijn Rockets, Schützenhaus Bocholt: duizend man publiek plat bij Tulpen uit Amsterdam en La Bamba en veel optredens op de K.J.M. zolder. Na het vertrek van zangeres Marjan komt het einde in zicht. De overgebleven leden houden zich naast de gewone optredens bezig met het begeleiden van de koren in de populaire beatmis, maar in 1972 valt definitief het doek. Op de popreünies van 1979 in de Möllenkoare en jaren later in ’t Zwaantje is Shad ’61 ook van de partij.

Bezetting: André ten Holder (zang/gitaar), Jos Bosman (gitaar), Marjan Boschker (zang), Emile Wouters (bas), Joop Werner, (drums) • Latere leden: Jan ten Brinke (bas), Frans Meulenbeek (gitaar)

Deel deze pagina: