McCormicks Blues

“Ik was het zelf al zo'n beetje vergeten. McCormick's Blues Formation, dat zal geweest zijn rond 1969. We oefenden op het Marianum en later in een bijgebouw van de huishoudschool.” De eerste reactie van Peter op de vraag wat zijn eerste echte band was. In het schuurtje van de buurman raakt Peter bevlogen door het harmonium dat daar staat en die bevlieging zal de basis worden van een langdurige loopbaan als muzikant en theaterdier. Met allereerst McCormick’s Blues Formation.


De naam McCormick verwijst ondubbelzinnig, indirect direct naar de naam Kormelink. De band speelt in die dagen covers van The Rolling Stones, Fleetwood Mac en Q65. MBF speelt echter ook boogie woogie, want pianist Hans Eggenkamp is virtuoos op dat gebied en zelfs een enkele eigen popcompositie wordt niet geschuwd. Eggenkamp, als gezegd, zit achter de piano, Groot Kormelink zelf neemt de vocalen voor zijn rekening, Peter Payens speelt bas op een Hägstrom, Pierre Bartelink zit achter de drums en Theo te Brinke staat helemaal achter zijn gitaar en zijn gitaarspel. Groenlo heeft weer een band.

Peter vraagt zich nu nòg af of ze toen wel goed genoeg waren, maar is afgezien van die twijfel nog steeds helemaal weg van het gitaarwerk van Theo toen. ”Ik weet niet of we goed waren maar ik was zelf nogal fan van Theo te Brinke die later ook nog in de aanloop naar Normaal een rol heeft gespeeld.”

Deel deze pagina: