Boh Foi Toch

Boh Foi Toch is een Achterhoekse band, ontstaan in augustus 1989. De naam betekent zoiets als: Tjongejonge, 't is me wat! Ze besloten om Tex-Mex, cajun en zydeco-achtige muziek te gaan maken. Cajun is een volksmuziek van de oorsprong Franse bewoners van de Amerikaanse staatLouisiana, zydeco leunt meer op een zwarte oorsprong. De voertaal werd Nedersaksisch.

Het eerste optreden van Boh Foi Toch was op 1 januari 1990 in de zaal Concordia te Hengelo. Nog voor dat optreden werd de band gevraagd voor 3 andere optredens (allemaal in de Achterhoek) en vanaf dat moment speelde Boh Foi Toch in vele zalen en feesttenten, de meeste in Midden- en Oost-Nederland. In 1992 werd de eerstecd uitgebracht: Zeet de Jongs.

In 1997 stapte drummer Jan Manschot uit de band. Hij werd vervangen door Han Mali, afkomstig van de zojuist opgeheven Tim Disney Band. Aan het eind van 2005 verliet Ferdi Jolij de band om weer bij zijn oude groep Normaal te gaan spelen. Hij werdopgevolgd door de (eveneens ex-Normaal) gitarist Paul 'Mealmoes' Kemper.

Deel deze pagina: