Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Yaffin Gale

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1980OPGEHEVEN: 1989

BEZETTING:
Fons klein Gebbink
Jos klein Gebbink
Wilfried Olyslager
Eddie Endeman
Gitaar
Bas
Drums
Gitaar/toetsen
LATERE LEDEN:
Harrie Mol
Hennie Boeying
Bert Heerink
Gitaar
Drums/percussie
Zang

BIOGRAFIE

De tweelingbroers Jos en Fons richten in ’80 Yaffin Gale op, een viermans formatie met veelal eigen werk. Er wordt naar een zanger gezocht en niemand minder dan Bert Heerink, toen van de band Squad, en later zanger van Vandenberg, heeft een tijdje in de band gezongen, maar Heerink wou opgehaald en gebracht worden van en naar Doetinchem, niet alleen voor optredens, maar ook voor de repetitie-avonden.

Heerink wordt al snel bedankt, want “veel te veel branie,” volgens Wilfried. Twee maand later zien de heren van Yaffin Gale Heerink op tv met Vandenberg en krabben zich nog eens achter de muzikale oren. In 1989 gaat de boel uit elkaar.

VIDEO'S

OPTREDENS

Paaspop
(Zieuwent)
Paaspop
Paaspop Zieuwent staat in de startblokken. Het testen van de geluidsinstallatie hoort daar bij. Het dreunt door Zieuwent. Tot zeven uur ’s avonds. Dan wordt het soundchecken resoluut het zwijgen opgelegd. De traditionele paaswake begint om half acht in de Sint Werenfrieduskerk. Tot de dienst is afgelopen moet het rustig zijn in het dorp. De kerkgangers mogen niet gestoord worden, zo luidt de afspraak die al stamt uit 1980, het geboortejaar van Paaspop. De eerste band begint in dat jaar te vroeg met haar optreden. De te fanatieke drummer is tot in de kerk te horen. Parochianen boos en een getergde pastoor roept de organisatoren van Paaspop op het matje. Toenmalig voorzitter Toon Waalderbos praat de problemen uit en maakt duidelijk dat dit eenmalig is geweest. In het vervolg zwijgen de popgroepen tijdens de paaswake tot deze is afgelopen. Meteen wordt ook de afspraak gemaakt dat op de avond van paaszondag de traditionele tocht van harmonie en schutterij naar het paasvuur en het ontsteken van de boeskenmiete niet gestoord zullen worden door muziek uit de paaspoptent. De eerste groep zal pas beginnen te spelen als het paasvuur is ontstoken.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: