Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Vool, The

Type: Band Genre: Overige

OPGERICHT: 1991OPGEHEVEN: 1996

BEZETTING:
Jan Kruip
Gert-Jan Kerkdijk
Henry Wolters
Louis Wolters
Zang
Zang
Toetsen
Percussie

BIOGRAFIE

The Vool wordt bekend met haar bizarre optreden tijdens de Lechenvoordsen Aovend bij café Van Ooijen in 1992. Tijdens dit evenement maakt Lichtenvoorde kennis met de abstract harmonieuze klankwereld van dit geestverruimende duo. Geruggensteund door twee drummers (Rob Tenten, Wim Mentink), drie gitaristen (Leon Venderbosch, Paul Kampshof, Bram Bremer), een cassetteband met louter alleen A-accoorden van Prince (Henry Wolters), een contrabas (Clemens Venderbosch), conga’s (Louis Wolters), orgel (Jan Kruip) en een ‘Philips de luxe’ stofzuiger (Gert-Jan Kerkdijk) produceert The Vool een soundwall, die bij de verbijsterde aanwezigen een verpletterende indruk achterlaat!

The Vool begint spontaan als Henry Wolters en Jan Kruip in hun atelier ‘De Eierdop’ samen met Gert-Jan Kerkdijk jamsessies organiseren met gastmuzikanten. Men nodigt zichzelf uit op de diverse Keifestivals en maakt naam op de Beachparty Vorden, het Kerryfestival in Oldenzaal met Jos Betting en in de Plok in Didam. In 1996 stoppen de activiteiten van The Vool en gaan Henry Wolters en Jan Kruip verder als De Twee Keien. In 1998 voegt Jan Manschot zich erbij en dan zijn er … Drie Keien!

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: