Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Underplugged

Type: Band Genre: Pop

OPGERICHT: 1992OPGEHEVEN: 2000

BEZETTING:
Leon Venderbosch
Rob Heuvelink
Jan Doppen
Marco van de Aar
Gitaar
Gitaar
Bas
Zang
LATERE LEDEN:
Martin ter Haar
Han Mali
Vincent Gal
Jan Kolkman
Robert Vroegindeweij
Zang
Percussie
Percussie
Percussie
Percussie

BIOGRAFIE

Het is begin jaren ’90. MTV Unplugged is zeer populair op teevee. Iedereen lijkt de stekkers uit zijn versterker te trekken en gaat op zijn minst semi-akoestisch verder. Bassist Jan Doppen wordt gebeld door een vriend die bij een groot modemerk werkt. Op de vraag of hij nog ‘zo’n soort MTV band’ kent geeft hij een bevestigend antwoord. Razendsnel worden bevriende muzikanten benaderd en Underplugged is een feit. Twee akoestische gitaren, vier stemmen en een bas.

Met de klasse-rockzanger Marco van de Aar wordt een repertoire van rockkanjers neergezet. Dat mist zijn uitwerking niet. Het modemerk adopteert Underplugged als huisband. Optredens in Keulen, Düsseldorf, Stuttgart, Brussel, Salzburg en in alle grote Nederlandse steden zijn het gevolg. In café De Zaak geeft Underplugged jaarlijks een geslaagd optreden met gastmuzikanten. In 1994 volgt Martin ter Haar uit Enschede Marco op. Het geluid van Underplugged verliest zijn ruwe kanten, maar de geschoolde en jazzy stem van de nieuwe zanger opent heel andere podiumdeuren. Underplugged blijft dan nog jaren veelgevraagd en stopt uiteindelijk rond de eeuwwisseling en de muzikanten zoeken hun heil weer in volledig geplugde bands!

VIDEO'S

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: