Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Gitarist-bassist, componist en producer

Tom klein Gunnewiek

Type: Band Genre: Overige

OPGERICHT: 1966OPGEHEVEN: n.v.t

BEZETTING:
Tom Klein Gunnewiek
Componist/producer

BIOGRAFIE

Gitarist-bassist, componist en producer Tom klein Gunnewiek wordt geboren op 23 november 1966 in Groenlo. Als kleuter is hij eindeloos in de weer met allerlei kinderinstrumenten. Hij krijgt zijn eerste gitaar van zijn vader en is meteen verkocht. Op de plaatselijke muziekschool volgt hij lessen klassiek gitaar. Het popgenre trekt meer dan het klassieke en Tom schrijft zijn eerste popliedjes en met buurtkinderen formeert hij een heuse band. Hij doorloopt het vwo en musiceert met diverse leerlingen waaronder Marius Beets, de latere bassist van o.a. The Houdini’s.

Tijdens de studie elektrisch gitaar aan het conservatorium is hij een actief sessiemuzikant. In 1988 begint hij zijn studie basgitaar aan het conservatorium. Van 1990 tot 1993 begeleidt Tom live-artiesten als Lee Towers, Freddie Golden en Oscar Harris. 1993: Tom neemt zijn soloplaat ‘Statement’ op in Duitsland, met uitsluitend eigen composities. Op aanraden van de uitgever wordt ‘Gunnewiek’ geschrapt en de verkorte artiestennaam Tom Klein is een feit, dat bekt lekkerder voor de markt, zo is de gedachte. Het album is commerciëel geen succes. Duitse omroepen gebruiken zijn muziek wel ter ondersteuning van televisiebeelden evenals Nederlandse programma's als Twee Vandaag en Waku Waku. Tom sluit zich aan bij Get The Funk II, een funkformatie met veel Tower of Power covers. In 1995 leert hij zijn huidige echtgenote Marlies Claasen (presentatrice van De Geschiedenisbus op TV Gelderland, red.) kennen van wie hij tot de dag van vandaag vaste begeleider is. Ze treden op als duo, maar spelen ook samen in een zeskoppige band. Met Marlies speelt hij op diverse podia in binnen- en buitenland. Tom Klein start in 1999 zijn eigen bedrijf: Tom Klein Muziek. In zijn Zutphense studio componeert en produceert hij onder meer filmmuziek en commercials. Opdrachten voor grote bedrijven als Rabobank, De Zwolsche Algemeene en Mitsubishi volgen. Marlies Claasen komt in 2000 met het debuutalbum ‘Onvervalst’. Tom Klein schrijft mee aan dat album. Klein componeert ook nummers voor de opvolger ‘Painting The Sun’ die in 2003 uitkomt. Er volgt een theatertoer met Claasen en haar band. Verder heeft Tom Robert Long begeleid bij diens theateroptredens. Voor de herdenking van '60 jaar Slag om Arnhem' schrijft hij het stuk The Dream, dat live wordt uitgevoerd in het Gelredome door de Luchtmachtkapel met vocaliste Karin Bloemen. Tegenwoordig is hij bezig met diverse audioproducties op maat.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: