Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Tim Disney Band

Type: Band Genre: Rock

OPGERICHT: 1986OPGEHEVEN: 1999

BEZETTING:
Tim Disney
Alan Gascoigne
Peter Hogenkamp
Han Mali
Zang/mondharmonica
Gitaar
Bas
Drums

BIOGRAFIE

Het Normaal-avontuur duurt voor Alan tot 1982 en na een overbruggingskroegperiode wordt in 1984 White Heat opgericht met op zang de uit Engeland overgekomen Tim Disney. De ritmetandem bestaat in de eerste jaren uit Hans Hoog Stoevenbelt op bas en ex-Long Tall Ernie & The Shakers-drummer Alan McFarlane. De bandnaam wordt na verloop van tijd veranderd vanwege reacties uit de White Powerhoek en van neo-nazi groeperingen. Die omarmen namelijk alles waar maar White voor staat! De band distantieert zich hier absolúút van en de naam White Heat wordt veranderd in The Tim Disney Band.

De bezetting verandert later ook, met Peter Hogenkamp op bas en Han Mali op de drumkit. The Tim Disney Band bestaat tot 1996, het jaar waarin Tim onder invloed van een grote dosis heimwee terug moet naar Engeland. Wat de muziek betreft staat Alan dan op non-actief en besteedt vrijwel al zijn tijd aan dochter Elisa, zoon Sean en vrouw Margo. In 1998 wordt er weer een band geformeerd. Gascoigne and Co. Met buiten Alan, Hans Hoog Stoevenbelt op bas, Erik van Bavel op gitaar en een drummer uit Enschede, van wie Alan de naam kompleet kwijt is. De band doet ongeveer twaalf optredens en gaat daarna ter ziele. Eind 1999 speelt Alan weer in Normaal.

DISCOGRAFIE

Struck By Lightning
Release: 1993
 1. Telephone Doctor
 2. Low Life
 3. Both Feet on the Ground
 4. Wanna Be Your Cowboy
 5. When the Sun Goes Down
 6. Body and Soul
 7. Your World Too
 8. Strike
 9. Song to Muddy
 10. Struck By Lightning
 11. Train I Ride
 12. You Knock Me Out


OPTREDENS

Keifestival
(Lichtenvoorde)
Keifestival
Bekend bij velen, maar geen cent te makken. Het bijzondere van de landelijk bekende volleybalvereniging Longa ’59 is dat de club al sinds het midden van de jaren zeventig behoorlijk succesvol is, maar tegelijkertijd is de kas meestal leeg. Zo bloeit de club rond 1980 ook, speelt het eerste damesteam op topniveau en stijgt het aantal jeugdleden. Gijs Eijsink, op dat moment een soort van algemeen manager, blaast de Longa Activiteiten Commissie afgekort LAC, nieuw leven in met als doel de kas te spekken met bingo’s, loterijen en zelfs een fancy-fair waarbij Jan Akkerman en De Gigantjes in de Hamalandhal komen optreden. Met wisselend financieel succes. Het idee om eens een grote klapper te maken met een groot popconcert laat hem niet los. In maart ’86 wordt de grote stap gemaakt. Normaal komt voor de première van de ‘veldtocht’ naar de Hamalandhal. De gezellige activiteitencommissie wordt daarvoor eerst omgedoopt in de Stichting Volleybal Promotie ofwel SVP Longa ’59 met het oog op financiële risico’s en aansprakelijkheid.

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: