Filter of zoeken:

Type: (slechts één selectie mogelijk)

Muziek Locaties Overige

Decenia: (twee selecties mogelijk)

'40 - '49 '50 - '59 '60 - '69 '70 - '79 '80 - '89 '90 - '99 '00 - '09 '10 - '19

Genre: (twee selecties mogelijk)

Country Dance Dialect Drive-in Funk Jazz Klassiek Levenslied Metal Overige Pop Reggae Rock Urban

Plaatsnaam: (maximaal één selectie mogelijk)

Groenlo Harreveld Lichtenvoorde Lievelde Marienvelde Vragender Zieuwent
Gefilterd: 0 van 0 items

Zoeken:

Swingin' Parrots, The

Type: Band Genre: Pop, Rock

OPGERICHT: 1989OPGEHEVEN: 1995

BEZETTING:
René Kannegieter
Tom Klein Gunnewiek
Rob Heuvelink
Henk Berenschot
Claudette Doup
Hennie ten Brinke
Zang
Bas/gitaar
Bas/gitaar
Toetsen
Toetsen
Drums

BIOGRAFIE

Deze coverband wordt opgericht eind jaren ‘80. Op braderieën spelen ze wat geld bij elkaar om een gezamenlijke muzikale vakantie door Frankrijk te bekostigen. Met een gehuurd busje ‘met dubbele cabine’ en voorzien van allerlei douaneformulieren reizen ze omstreeks 1989 af naar Zuid Frankrijk. Vanaf een camping aldaar zal een toer gehouden gaan worden langs diverse Franse steden!

Het eerste optreden is in Chamonix en wordt tevens hun laatste! Aan alles is gedacht, behalve aan een vergunning. Aanvragen op dat moment heeft geen zin; volgens de gearriveerde Gendarmerie gaat zoiets minimaal "trois semaines" duren. Pech voor Frankrijk dus! Een ander hoogtepunt is een optreden in het programma ‘hard en vierkant’ van RTV-Oost. Hieraan gekoppeld zit een demo-opname in de studio aldaar en een optreden in de evenementenhal in Hengelo. De Gentse feestweken in België worden ook muzikaal opgeluisterd door The Parrots. Na vier dagen spelen in een kroegje krijgen ze de kans om op een hoofdpodium op één van de markten te spelen. Mooi toch! Na het opbouwen en soundchecken zetten ze het eerste nummer in: ‘You can leave your hat on’. Dat is dan ook wat ze kunnen doen, want zanger René is in één klap zijn stem kwijt. Pech voor België dus! De band is halverwege de jaren ’90 een natuurlijke dood gestorven. Pech voor óns dus!

MEER INFORMATIE?

Heeft u meer informatie en/of beeld- of geluidsbestanden van dit artikel? Stuur uw informatie dan naar poparchief@roomseherrie.nl. Gelieve duidelijk te vermelden welk artikel het betreft.

GERELATEERD: